Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.05.2024, 19:46

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 78 79 »

«Летопись житомирского футбола. 1912-2012»

(до Дня фізичної культури і спорту)

 

Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ Президента від 29 червня 1994 року).

В Україні спорт знаходиться на високому рівні розвитку. З кінця 19 століття в країні поширився найпопулярніший, на сьогоднішній день, вид спорту — футбол. 

 В читальному залі районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки з нагоди Дня фізичної культури і спорту було презентовано книгу «Летопись житомирского футбола. 1912-2012».

В книзі зібрані воєдино всі події, всі матчі, які можна вважати історичними. Книга присвячена 100-річчю житомирського футболу. Видання буде цікаве футбольним спеціалістам, ветеранам  футболу, їхній молодій зміні, а також шанувальникам спорту.

Історія житомирського футболу бере свій початок ще з 1912 року. Тоді була створена команда «Сокіл» та «Уніон», на базі яких збірна Житомира успішно ви ... Читати далі »

Переглядів: 899 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 15.09.2016 | Коментарі (0)

Святкування 25-ої річниці незалежності України в с. Орепи

... Читати далі »

Переглядів: 622 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 06.09.2016 | Коментарі (0)

Тобі, Україно, наша любов і пісні!

 

         26 серпня у селі Красилівка відбувся захід з нагоди 25-ої річниці незалежності України.

Молодші школярі та старшокласники Красилівської загальноосвітньої школи за допомогою завідуючої клубом Т.В. Гопанчук підготували до свята змістовну концертну програму. Одягнені у святкове національне вбрання вони радували глядачів віршованими вітаннями, піснями та чудовими танцювальними композиціями.

По завершенню концертної програми розвеселяв жителів села Красилівка та гостей гурт «Адреналін».

Нехай же в нашій незалежній Україні частіше лунає весела музика та звучить лише радісна пісня.

 

Тетяна Гопанчук,

завідуюча клубом с. Красилівка

... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 01.09.2016 | Коментарі (0)

Життєвими шляхами поетової долі

 

27 серпня в Україні відзначили 160-ту річницю від дня народження Івана Яковича Франка - великого українського письменника, вченого і громадсько-політичного діяча. 

Творчий доробок письменника величезний і сягає шість тисяч творів. Іван Франко увійшов в історію літератури і науки як поет і драматург, прозаїк і літературознавець, публіцист і історик, економіст і філософ. Енциклопедичність його знань, різноманітність літературної творчості, наукових і громадських інтересів, титанічна працелюбність гідні подиву і захоплення.

Ближче дізнатися про життя і творчість письменника за сторінками усного журналу «Життєвими шляхами поетової долі» мали змогу користувачі районної бібліотеки для дітей. Найактивніші читачі бібліотеки взяли безпосередню участь у підготовці і проведенні усного журналу, розповідаючи у першій сторінці журналу про дитячі роки Івана Франка, проведені в батьківській кузні, про любов до народної пісні, прищепленої матір’ю. Друга сторінка була присвячена рокам навчання письменника. Третя сторінка журналу – «Творча» ‑ була наповнена чудовими поетичними рядками, піснями на вірші І. Я. Франка. Четверта сторінка «Цікаве дозвілля» познайомила із уривками казок письменника, які показали діти за допомогою лялькового театру.

... Читати далі »

Переглядів: 632 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

Актор з Богом у серці

«Моєю мрією є те, щоб український театр і

кіно були знані в усьому світі.

Вірю, що так і буде. І я щасливий,

що хоч трішки можу цьому допомогти»,

- Богдан Ступка.

 

Актор від Бога, жива легенда українського театру і кіно, зберігач великих акторських традицій, Богдан Сильвестрович Ступкa з'явився на світ 27 серпня 1941-го і став кращим подарунком до дня народження мами, яка народилася того ж дня.

Богдан Ступка за свою кар'єру виконав сотню ролей в кіно та десятки в театрі. У п ... Читати далі »

Переглядів: 543 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.08.2016 | Коментарі (0)

«Моя Україна – вільна держава, і з нею пов’язую долю свою». (до Дня незалежності та Дня Державного Прапора України)

 

 

 Любіть Україну у сні й наяву,

                                                     вишневу свою Україну,

           красу її вічно живу і нову

              і мову її солов'їну. 
                                                                & ... Читати далі »

Переглядів: 571 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 28.08.2016 | Коментарі (0)

Святкування Дня незалежності України у районі

 

      Історія нашї країни багата на знаменні події, значення яких не втратились і є досить актуальними у теперішній час. Однією з таких подій стало здобуття незалежності Україною 24 серпня 1991 року.

Цей день 25 років тому став для нашої держави не тільки її днем народженням, а й днем, з якого почалась новітня історія молодої, сильної держави. Щорічно ця дата відзначається у кожному місті, селі та селищі, нагадуючи українцям, що вони є свідомими громадянами незалежної держави. Так і Новоград–Волинщина 24 серпня відзначили День незалежності України.

Заходи, які пройшли на теренах нашого району, ще раз підтвердили, що в Україні живуть справжні патріоти, які віддано шанують свою державу та її звичаї. Голова Новоград–Волинської райдержадміністрації Михнюк В. В. разом з головою районної ради Рудницьким Д. В. також долучились до проведення урочистостей у Новоград-Волинському районі. Вони відвідали села Кикова, Ярунь, Сусли. Для деяких молодих громадян цей день запам’ятався на все життя, адже саме в день народження своєї держави вони мали змогу отримати найголовніший документ свого життя – паспорт громадянина України.

... Читати далі »

Переглядів: 658 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 28.08.2016 | Коментарі (0)

Світ великий, а Україна в нім одна!

 

 

Напередодні святкування Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора України читачі районної бібліотеки для дітей взяли участь у заходах, присвячених 25-річчю нашої державності. Відвідувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Світ великий, а Україна в нім одна!», біля якої проводила бесіди бібліотекар Артеменко В. М.. Діти більше дізналися про нашу Батьківщину, її культуру та історію, занурилися у світ звичаїв і традицій.

Національні і державні символи – це уособлення високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації. З інформ-хвилинки «Національні символи моєї Батьківщини», проведеної бібліографом Бондар О. А., читачі познайомилися з історією державних та народних символів, їх тлумаченням і значенням у житті кожного українця.

Наші предки творили націю, боролися за державність та незалежність. Боротьба продовжується і зараз. День Незалежності України, День Державного Прапора України нагода подумати про день завтрашній, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.

 

 

Матеріа ... Читати далі »

Переглядів: 620 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 24.08.2016 | Коментарі (0)

Перелік кандидатів на посади керівників
районних комунальних закладів культури

 

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження контрактної форми роботи у сфері культури та конкурсної процедури призначення керівників державних та комунальних закладів культури» від 28 січня 2016 року № 955-VIII, відділом культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації оголошено конкурси на заміщення посад керівників комунальних закладів культури:

- директора районного Будинку культури (с. Ярунь);
- директора районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки;
- завідуючого районним методичним центром народної творчості;
- завідуючого районною бібліотекою для дітей.

Кандидати на посаду директора районного Будинку культури (с. Ярунь):
1. Осипчук Ольга Володимирівна
Дата народження: 19.06.1993
в. о. директора районного Будинку культури, освіта вища, Рівненський державний гуманітарний університет, 2015 рік.

Кандидати на посаду директора районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки:
1. Ковалевська Лариса Дмитрівна
Дата народження: 22.03.1961
в. о. директора районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки, освіта вища, Київський державний інститут культури ім. О. Є. Корнійчука, 1982 рік.

Кандидати на посаду завідуючого районним методичним центром народної творчості:
... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 17.08.2016 | Коментарі (0)

«Патріотична свідомість дітей сьогодні – майбутнє України»

 

 

В Городницькій селищній бібліотеці для дітей відбувся зональний семінар-практикум «Патріотична свідомість дітей сьогодні - майбутнє України», присвячений 25-й річниці Незалежності України, організований районною бібліотекою для дітей.

Знаменна дата в житті нашої держави зібрала в затишному приміщенні бібліотеки не лише бібліотекарів району, сюди завітали і поважні гості – Городницький сільський голова Онищук Іван Анатолійович та Кутковець Тетяна Сергіївна помічник-консультант депутата обласної ради, директора Городницького лісгоспу Мельника В. С. Свято стало гарною нагодою для вручення селищній бібліотеці для дітей подарунка від Мельника В. С. – ноутбука, який стане необхідним помічником у роботі бібліотеки.

Семінар відкрила в. о. завідуючої районною бібліотекою для дітей Данюк О. Б., висловивши вдячність бібліотекарям за те, що в таких непростих умовах вони роблять усе можливе для того, щоб залучити дітей до книги, прищепити їм почуття гордості за свою Батьківщину, виховати справжніх патріотів України.

Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Артеменко В. М. розповіла про сучасні форми і методи бібліотечної ... Читати далі »

Переглядів: 480 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 14.08.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz