Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 20:04

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 76 77 78 79 »


У районній бібліотеці для дітей оформлена виставка-ретро: «По сторінках забутих журналів». Вона нагадала читачам, скільки багато цікавого та привабливого є в несправедливо забутих дитячих журналах.



Завідуюча районною бібліотекою Данюк О.Б. ознайомила юних читачів з журналами «Однокласник», «Малятко», «Барвінок», «Юний натураліст», «Пізнайко», «Зоолюкс».



Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 864 | Додав: Max7 | Дата: 10.02.2012 | Коментарі (0)



У районній бібліотеці для дітей оформлений інформаційний куточок: «Наша преса на всі інтереси».
Розпочинається вона таким зверненням:
Юні друзі!
У бібліотеці ви можете знайти багато цікавих газет та журналів, які познайомлять вас з останніми новинами в Україні і світі, допоможуть гарно підготуватися до уроків, З журналів ви довідаєтесь про сьогоднішні тенденції моди, життя зірок шоу-бізнесу і спорту, чудеса природи і техніки.
Вся інформація на виставці зібрана для користувачів молодшого,середнього,старшого шкільного віку.



Для дошкільників представлені такі дитячі журнали: Мамине сонечко,Ангелятко,Малятко, Веселі картинки. На сторінках цих журналів діти разом з батьками знайдуть багато цікавих оповідань,віршів,зможуть пограти в ігри, розгадати кросворди і загадки.

  



Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дітей
Переглядів: 1222 | Додав: Max7 | Дата: 10.02.2012 | Коментарі (0)


Неодноразово спілкуючись із творчими людьми, в котрий раз переконуєшся, що ці люди цікаві, яскраві, неповторні не лише своїм талантом, а ще якісь особливі: вони по іншому сприймають життя, мають щиріше серце і душу, у них блищать очі, відкритіша посмішка, вони притягують і манять до себе як той магніт, і це надовго запам`ятовується.
З Анатолієм Вакуловичем Косяком - художником із с.Ужачин ми знайомі більше двадцяти років. Так сталося в житті художника, що в 1935 році його молоді працьовиті батьки змушені були покинути своє село Ужачин, рідну хату і їхати в далекі краї, бо їх розкуркулили, і вони стали ворогами народу. Далі батько шість років просидів у в`язниці. 



Анатолій Вакулович народився у 1941 році у Луганській області. Згодом батьки повернулися у своє село, хати вже не було, і довелося усе розпочинати, як то кажуть, з нуля. З великим болем згадує Анатолій Вакулович тодішнє тяжке життя, батька, який заново почав будувати сімейне гніздо, був конюхом, обробляв землю. Ось так вони і жили. У таких сім`ях діти змалку приучені до роботи: пасли корів, косили, а інколи, коли відпочивали, ходили по гриби і на рибалку.
Село Ужачин весь час відновлювалось і оживало, воно оповите лісами, вкритими оксамитом різноманітніх трав, а серед них стоять велетні дуби, загадкові сосни і чарівні берези. Молодий юнак міг годинами ходити по замріяному лісі, сидіти на березі прозорої річки, спостерігати за діамантовою піною. Напевно, з цього і почалася його творчість. Тут народились його перші пейзажі, портрети, задуми, плани на майбутнє. Тоді він вирішив стати художником. Пі ... Читати далі »
Переглядів: 1083 | Додав: Max7 | Дата: 10.02.2012 | Коментарі (0)


8 лютого 2012 року в читальному залі районної бібліотеки для дорослих проведено семінар-практикум з довідково-бібліографічної роботи на тему: «Інформаційна компетентність сільського бібліотекаря в системі інформаційного простору».
Директор районної бібліотеки для дорослих Матвійчук Марія Василівна поставила завдання перед бібліотекарями по додержанню законодавства про працю, по підвищенню рівня їхньої виконавчої дисципліни та підготовці до відзначення 141-ої річниці від дня народження Лесі Українки в сільських бібліотеках, підготовці читців до участі в Лесиних читаннях в районній бібліотеці ім. Лесі Українки, яке відбудеться 25 лютого.



Організувала та провела захід головний бібліограф районної бібліотеки для дорослих Ковалевська Л.Д. Бібліотекарям була надана консультація про нормативно-правові акти (закони, постанови, укази) з бібліотечної роботи. Головний бібліограф розповіла про складання інформаційних, рекомендаційних списків літератури, проведення та оформлення Дня інформації, Дня спеціаліста, Дня бібліографії, бібліотечних уроків та бібліографічних оглядів.



З бібліотекарями району було проведено практичне заняття з правил опису періодичних видань, які надходять у бібліотеку-філіал: класифікація та влиття описаних карток у краєзнавчу картотеку статей та тематичні картотеки.






Ковалевська Л.Д. провела презентацію виставки «Бібліографія – інформаційне серце бібліотеки». На виставці були представлені законодавчі акти, підручники з бібліографії та бібліографознавства, статті з журналів та газет по довідково-бібліографічній роботі бібліотек.



Бібліотекарі отри ... Читати далі »
Переглядів: 966 | Додав: Max7 | Дата: 09.02.2012 | Коментарі (0)


2 лютого в районній бібліотеці для дітей було оформлено книжкову викладку літератури на тему: «Український байкар – Євген Гребінка» до 200 – річчя від дня народження українського письменника, педагога, видатного байкаря.
За своє коротке життя Є.Гребінка встиг чимало: писав байки, романи, повісті та оповідання. Творчість Євгена Гребінки відіграла важливу роль в установлені української літератури, так була розпочата бібліотекарем Назарчук В.М. літературна година «Байкар з Полтавщини». Були прочитані байки «Ведмежий суд», «Ворона та ягня» читачкою районної бібліотеки Лузгіною Катериною.


Євгену Гребінці належить своєрідне місце в літературі 30-40-х років XIX століття.
Він належить до когорти тих, хто торував шлях Тарасу Шевченку – основоположнику нового напрямку в українській літературі.
З гідністю нащадків ми згадуємо його талант, велич духу і неперевершену майстерність поетичного слова.

У районній бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку:
«Терни та зірки Євгена Гребінки»





Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дітей та районної бібліотеки для дорослих

Переглядів: 1433 | Додав: Max7 | Дата: 04.02.2012 | Коментарі (0)


Доля судила мені немало працювати в таких умовах і на таких посадах, коли моя діяльність не належала тільки мені,- я працював для цілого українського народу. Як я працював,- судити не мені…за таким висловом в районній бібліотеці для дітей була оформлена книжкова виставка-портрет «Патріот рідної землі і волі» для користувачів 5-9 класів до 130-річчя від дня народження І.Огієнка. В кожній людині природа сходить або злаками, або бур’янами, а І.Огієнко прагнучи все своє життя досконалості, свідомо плекав у собі перше. І.Огієнка можна назвати вченим, мовознавцем, істориком церкви, державним, культурним та релігійним діячем, педагогом, поетом, перекладачем.
На виставці була представлена література І.Огієнка та статті про його життя і творчість в папках: «Син України». В бібліотеці діє пам’ятка «Дванадцять правил читання від І.Огієнка» та проведено тестування серед користувачів середнього шкільного віку: «Чи гарний я читач». В основу цього тесту покладені правила читання від І.Огієнка.

  





Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дітей

Переглядів: 839 | Додав: Max7 | Дата: 03.02.2012 | Коментарі (0)



27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам′яті жертв Голокосту. Цей день був заснований у 2005-му році спеціальною резолюцією ООН, тому що саме в цей день, у 1945 році, радянська армія звільнила в'язнів концтабору Освенцим.
Голокост – це організоване та планомірне знищення єврейського населення нацистами та їхніми союзниками в роки Другої світової війни. Жертвами голокосту стали близько 6 млн. євреїв (в Україні – понад 1,4 млн.).
Це складало близько двох третин європейського чи третину світового єврейства.
До цієї жалобної дати у районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки було організовано ряд заходів.

Представлена книжкова виставка «Між життям і смертю: До Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту».

 

Головний бібліограф бібліотеки Ковалевська Л.Д. провела бібліографічний огляд «Колами пекла», на якому було розкрито зміст книжок з тематичної виставки та статті з журналів і газет до цієї сумної дати.




Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дорослих
Переглядів: 939 | Додав: Max7 | Дата: 26.01.2012 | Коментарі (0)




З нагоди 130 річного ювілею видатного українського вченого, державного і релігійного діяча Івана Огієнка працівники районної бібліотеки імені Лесі Українки провели ряд заходів, які спрямовані на розкриття величі постаті Івана Огієнка в історії української освіти, науки і культури, у формуванні національної свідомості українського народу.
З метою популяризації спадщини Івана Огієнка, яка присвячена історії розвитку української мови та культури, в бібліотеці було оформлено розгорнуту книжкову виставку на тему: «Джерела духовності Івана Огієнка». 



Книжкова виставка відкривалась висловом І. Огієнка: «Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб. В мові наша стара й нова культура, ознака нашого національного визнання…»
На виставці були представлені книги І.Огієнка:
Українська культура. Коротка історія культурного життя українського народу.
Митрополит Іларіон ( І. Огієнко).Життєписи великих українців, та книги і статті про життя і творчість Івана Огієнка.
В читальному залі проведено:
бібліографічний огляд: «Гортаючи сторінки духовної спадщини подвижника ХХ ст. І.Огієнка».
краєзнавчу годину: « Житомирський край у долі та творчості І.Огієнка».
Всі заходи були спрямовані на формування у читачів національного духу, національної культури і традицій, які розробляв І. Огієнко. Важко сьогодні переоцінити те, що зробила ця людина, втілюючи ідею в конкретному гаслі:
« Для одного народу – одна літературна мова, один правопис ».



Матеріал підготовлено працівниками районної бібліотеки для дорослих ... Читати далі »
Переглядів: 1425 | Додав: Max7 | Дата: 26.01.2012 | Коментарі (0)


Традиційне студентське свято Тетянин день відзначають 25 січня.



Це свято запроваджене на честь Великомучениці Тетяни, дочки заможного римлянина, яка прийняла смерть за християнську віру та доброчинність. Прадавній переказ свідчить, що Свята Тетяна жила в Римі на рубежі другого і третього століть, за часів жорстоких гонінь на християн. Її батько, знатний римлянин, таємно сповідав віру в Ісуса і виховав свою дочку в християнському дусі. Вона присвятила себе служінню Богові і загинула від рук язичників.
Як же вийшло, що християнська Свята Тетяна стала покровителькою студентів? Історія говорить, що саме у Тетянин день імператриця Єлизавета підписала наказ про заснування Московського університету і з того часу 25 січня став офіційно університетським днем, а Свята Тетяна — покровителькою вищої школи.
У цей день відділ культури і туризму вітає усіх студентів, а також дівчат і жінок з прекрасним йменням Тетяна зі святом. Бажає Вам щастя, успіхів, натхнення та здоров`я, щоб збулися усі ваші мрії і бажання.


Переглядів: 752 | Додав: Max7 | Дата: 25.01.2012 | Коментарі (0)

   

23 січня делегація із м. Пясечно (Польща) у складі члена правління Повіту Пясечного пана Даріуша Малярчика та директора Пясечинської гімназії № 2 пані Агнєшки Малярчик завітала до с. Сусли. 





Як годиться, за українською традицією, дорогих гостей зустрічали хлібом-сіллю.

    

Подібні зустрічі продовжуються уже кілька років і вищевказані гості стали родиною для суслівчан, адже саме у цьому мальовничому селі проживає багато сімей польської національності. 

   

На зустрічі звучали слова щирої подяки за подаровані національні польські костюми дитячому колективу «Голуб`ята».

   

Переглядів: 1040 | Додав: Max7 | Дата: 22.01.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz