Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:25

Головна » 2016 » Серпень » 30 » Актор з Богом у серці
16:28
Актор з Богом у серці

Актор з Богом у серці

«Моєю мрією є те, щоб український театр і

кіно були знані в усьому світі.

Вірю, що так і буде. І я щасливий,

що хоч трішки можу цьому допомогти»,

- Богдан Ступка.

 

Актор від Бога, жива легенда українського театру і кіно, зберігач великих акторських традицій, Богдан Сильвестрович Ступкa з'явився на світ 27 серпня 1941-го і став кращим подарунком до дня народження мами, яка народилася того ж дня.

Богдан Ступка за свою кар'єру виконав сотню ролей в кіно та десятки в театрі. У переліку ролей — багато історичних постатей: гетьмани Іван Брюховецький («Чорна рада»), Іван Мазепа («Молитва за гетьмана Мазепу»), Богдан Хмельницький («Вогнем і мечем»), а також Чингісхан («Таємниця Чингісхана"», Олександр Керенський («Червоні дзвони»), Борис Годунов («Кремлівські таємниці»), Остап Вишня («Із житія Остапа Вишні»). Він більше 30 років виходив на сцену одного з найкращих театрів України – ім. Івана Франка, і більше 10 років ним керував, хоча сам Б. С. Ступка казав, що це не робота – просто частина життя. Ступка був душею театру, його двигуном і натхненником. Його не раз наполегливо кликали переїхати до Москви, ближче до кіновиробництва – він відмовився. «Я українській актор, який знімається в польських, австрійських, італійських, російських фільмах», – пояснював Ступка.

         На довгому і продуктивному творчому шляху Богдан Ступка отримав безліч нагород і призів. В 2008 р. він став володарем призу за кращу чоловічу роль на III-му Римському кінофестивалі за головну роль в українсько-польському фільмі «Серце на долоні». Б. С. Ступка має звання Героя України, народного артиста України, народного артиста СРСР, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, лауреата Державної премії та Міжнародної театральної премії імені Станіславського і академіка Академії мистецтв України. Богдан Ступка обіймав посаду міністра культури і мистецтв України в 1999-2001 роках.

         До 75-річчя від дня народження Богдана Ступки, згідно Постанови Верховної Ради України, головний бібліотекар районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Олена Дяченко та бібліотекар села Наталівка Ганна Кочук провели мистецьку годину «Актор з Богом у серці» у стінах Наталівської сільської бібліотеки. Ганна Кочук ознайомила присутніх з біографією великого актора, його творчістю та нагородами і званнями. Олена Дяченко розповіла про родину Богдана Сильвестровича, його послідовника сина Остапа, цікаві маловідомі факти з життя актора, а також провела презентацію книги «Богдан Ступка: митець і людина». Ця книга складається з таких розділів:

-  життя за єдиним рядком;

-  гріх нерозділеного кохання;

-  у театрі зі «своїм» режисером;

-  очима сучасників;

-  школа майстерності.

         Видання вміщує безліч фотографій, на яких Богдан Ступка грає ролі в театрі та кіно.

         В читальному залі районної бібліотеки для дорослих до 75-річчя Богдана Ступки оформлено виставку-вшанування «Актор з Богом у серці», на якій представлено книги та статті з періодичних видань про життя і творчість великого актора.

         Богдан Ступка – син свого народу, своєї нації, великий митець сцени, який уособлює у своїй творчості все багатство, всю розкіш української душі.

 

 

         Матеріал підготувала

головний бібліотекар районної

бібліотеки імені Лесі Українки

Олена Дяченко

 

Переглядів: 536 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz