Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 16:19

Головна » 2016 » Серпень » 28 » «Моя Україна – вільна держава, і з нею пов’язую долю свою». (до Дня незалежності та Дня Державного Прапора України)
17:14
«Моя Україна – вільна держава, і з нею пов’язую долю свою». (до Дня незалежності та Дня Державного Прапора України)

«Моя Україна – вільна держава, і з нею пов’язую долю свою». (до Дня незалежності та Дня Державного Прапора України)

 

 

 Любіть Україну у сні й наяву,

                                                     вишневу свою Україну,

           красу її вічно живу і нову

              і мову її солов'їну. 
                                                                         

 В. Сосюра 

 

Напередодні Дня Незалежності, 23 серпня, ми відзначаємо День Державного Прапора України.

23 серпня 1991 року група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Якраз до цієї події і прив`язаний Указ Президента України  «Про День Державного Прапора України».

Нелегкий шлях пройшла українська держава. Тисячі синів і дочок України віддали своє життя за те, щоб країна була вільною.

24 серпня 1991 року назавжди залишиться пам’ятним днем. Акт проголошення незалежності завершив тисячолітні прагнення українського народу до волі, до створення своєї суверенної держави.

На виконання Указу Президента України: «Про відзначення 25-ї річниці незалежності України», 23 серпня у бібліотеці с. Кропивня пройшла історична година, присвячена цій даті. Захід організували та провели: бібліотекар районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Анастасія Осадчук, бібліотекар села Кропивня Людмила Камінська, бібліотекар села Броники Раїса Поліщук та бібліотекар села Романівка Надія Феськова. На історичній годині була присутня сільський голова Надія Залевська.

Захід розпочали Гімном України «Ще не вмерла України».

Бібліотекарі Раїса Поліщук та Надія Феськова розповіли про історію святкування Дня незалежності України та Дня Державного Прапора України.

Бібліотекарем Кропивнянської сільської бібліотеки Людмилою Камінською було оформлено виставку «Незалежна Україна – обличчя нової епохи» та проведено вікторину «Чи знаєте ви свою державу?», в якій активну участь брали юні читачі бібліотеки.

Бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Анастасія Осадчук розповіла про найцікавіші факти про Україну та провела огляд літератури. Особливу зацікавленість у присутніх викликав альбом «Мальовнича Україна». Альбом розповідає про багатовікову культуру та мальовничу природу держави Україна.

Активну участь у заході брали читачі бібліотеки. Вони виконали танець з прапором України, заспівали пісні та розповідали патріотичні вірші, присвячені незалежній Україні.

Воїнам-захисникам України, які віддали життя, щоб країна була вільною та незалежною, була присвячена хвилина мовчання.

24 серпня в Брониківській сільській раді також було проведено захід, присвячений 25-річчю незалежності України та Дню Державного Прапора України. Захід проводили: сільський голова Надія Залевська, бібліотекар районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки Анастасія Осадчук та бібліотекар села Романівка Надія Феськова. Вони розповіли про свято День незалежності України, День Державного Прапора України та прочитали патріотичні вірші.

З нагоди цих пам’ятних дат у читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки оформлено виставку «Моя земля – це Незалежна Україна». Читачі бібліотеки можуть ознайомитися з представленими на книжковій виставці книгами: В’ячеслава Іванова «Історія держави і права України», Людмили Ковпак «Найближча історія: Україна 1945 – 2000», «Конституція України», «Політична історія України XX століття» та періодичними виданнями «Зарубіжна література», «Позакласний час», які розповідають про складні умови, в яких українці завжди виборювали свою незалежність та про різні історичні віхи нашої держави.

 

 

Матеріал підготувала бібліотекар читального залу

районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки

Анастасія Осадчук

 

Переглядів: 568 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz