Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 14:58

Головна » 2012 » Лютий » 28 » Лесині читання «Я збагнула, що забуття не суджено мені»
21:40
Лесині читання «Я збагнула, що забуття не суджено мені»

Леся Українка… Це ніжне і дзвінке ім′я належить до найвеличніших імен українського народу. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні вогні», але і палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, що спородив її.
До 141-ої річниці з дня народження славетної землячки Лесі Українки в районній бібліотеці для дорослих 24 лютого проведено Лесині читання «Я збагнула, що забуття не суджено мені».
Ведуча читань провідний бібліотекар відділу обслуговування Перехожук С.О. ознайомила присутніх з біографією Лесі Українки, з її творчістю, до якої з кожним роком зростає інтерес шанувальників.



Поезію Лесі Українки кожен відкриває для себе сам. Відвертість її душі, владна щирість її таланту захоплює, зачаровує.
Інші будуть співці по мені,
Інші будуть лунати пісні,
Вільні, гучні, одважні та горді
Поєднаються в яснім акорді
І полинуть у ті небеса,
Де сіяє одвічна краса,
Там на їх обізветься луною
Пісня та, що не згине зо мною.

Ці слова Лесі стали пророчими.
На свято зібралося багато талантів і шанувальників поезії Лесі Українки з району.



Леся Українка дуже любила пісні рідного краю. Тож на святі прозвучала «Пісня лісова» у виконанні учениці музичної школи Котвіцької Ангеліни з с. Варварівки, що своїм чарівним голосом полонила учасників і присутніх.



На Лесині читання завітала з Житомира наша землячка Лариса Бойко – автор, виконавиця, член асоціації композиторів Всеукраїнської музичної спілки, лауреат Всеукраїнських і Міжнародних фестивалів та конкурсів. Лариса Бойко перетворила Лесині поетичні барви на звуки, створила неперевершені зразки пейзажної лірики. Вона виконала пісні на слова Лесі Українки «Зорі-очі весняної ночі», «Свята ніч» та «Уста говорять…»



Народний ансамбль «Чарівниці» з Пилипович під керівництвом заслуженого працівника культури України Примака В.О. зачарував шанувальників таланту Лесі Українки піснями «Соловонька» та «Закохалася».



На будь-яке явище життя Леся Українка мала свою і тільки свою думку. Про Лесю Українку як громадського діяча і про її відношення до релігії присутніх ознайомив журналіст Поліщук Анатолій Пилипович.



Леся Українка була надзвичайно чутливою до краси природи. Перебуваючи на лікуванні в Криму, зачарована морем, вона оспівала цю красу у віршах. У виконанні учасників з Ужачина Лавренчук Анастасії, Шевчук Сніжани, Осінської Валерії, Возняк Мар′яни, Дейнеки Василя прозвучали вірші з циклу «Кримські спогади».



Про дружбу Лесі Українки з Сергієм Мержинським розповіла Півоварчук Іванна Олександрівна з села Тернівки, представивши увазі залу «Лист до Сергія Мержинського».

Бібліотекар із смт Городниця Остапчук Майя Анатоліївна зачитала присутнім вірш Лесі Українки «В магазині квітів».



Учениця 11 класу з смт Городниця Поліщук Тетяна Сергіївна сама пише вірші, і увазі шанувальників таланту славетної землячки представила власний вірш про Лесю Українку.



На Лесиних читаннях прозвучали вірші нашої славетної землячки у виконанні:
Згуладзе Олени, Букацької Наталії з села Токарів;



Узлякової Марини з села Лебедівка;



Янчук Анни , Марчук Дарини з села Пилиповичі;
Осадчук Анастасії з Романівки;
Гнесь Катерини з села Косенів;
Жинського Олександра з Новограда-Волинського;





Читачка районної бібліотеки для дорослих, активна учасниця всіх її заходів, подякувала за цікаві і змістовні Лесині читання, подарувавши улюблені бібліотеці, що з 1946 року носить ім′я Лесі Українки, оберіг, виготовлений власноручно.



Директор районної бібліотеки для дорослих Матвійчук М.В. щиро подякувала учасникам свята і вручила подяки відділу культури і туризму райдержадміністрації за активну участь в літературних Лесиних читаннях, присвячених 141-річниці від дня народження Лесі Українки, за прекрасні поетичні та акторські здібності, любов до української поезії та поезії Лесі Українки.










Матеріал підготували працівники
районної бібліотеки для дорослих

Переглядів: 1253 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz