Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 10:44

Головна » 2012 » Лютий » 15

День Святого Валентина, або День закоханих — свято, яке 14 лютого відзначають багато людей у всьому світі. Чому саме 14 лютого святкують День Святого Валентина чи День усіх закоханих — легенд багато. Ось одна з них: 269 року імператор Древнього світу Клавдій заборонив своїм легіонерам одружуватися, аби родина не відволікала їх від ратних подвигів. Але знайшовся священик (єдиний у всьому Римі), який погоджувався вінчати всіх бажаючих всупереч закону. Коли Клавдій дізнався про це, він звелів схопити священика та кинути його до в’язниці. 14 лютого його стратили... Легенда також свідчить, що Валентин, сидячи у в’язниці, писав записки доньці наглядача в’язниці. Тому через багато років після смерті отця Валентина римляни в пам’ять про нього стали щороку 14 лютого писати записки своїм коханим — «валентинки».
Саме 14 лютого у районному Будинку культури, що у селі Ярунь вирувало свято. У залі зібралася молодь не тільки із с. Ярунь, а й с. Гірки.
Розпочали свято чарівні ведучі Майданець Людмила - учасниця хорового колективу с. Ярунь та Осіпчук Андрій – учасник дитячого фольклорного колективу.

 

У виконанні студентки технікуму землевпорядкування Ірини Лазебної, учениці Ярунської загальноосвітньої школи Цибульської Софії та Майданець Людмили звучали пісні про кохання, що зачаровували усіх присутніх.

 

На святі були проведені різноманітні конкурси та ігри. Та найбільше сподобався присутнім конкурс про найкраще освідчення в коханні. І переможцем у цьому конкурсі став студент технікуму землевпорядкування Юрій Сарницький, який за оплесками глядачів, визнаний фаворитом вечора, що здобув титул Валентина.



Отож, усіх вітаємо зі с ... Читати далі »
Переглядів: 850 | Додав: Max7 | Дата: 15.02.2012 | Коментарі (0)


День Святого Валентина це свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення, завдячуючи якому продовжується життя на землі. Кохання це не тільки відчуття людяності і шляхетності, воно має в собі дуже велику силу, це самий високий плід на дереві людських почуттів, заслуговує на свій день, на своє свято. Таке свято сьогодні є, і є такий день. Він відзначається з особливою серйозністю майже по всьому світу – 14 лютого. Кажуть, яка людина, таке в неї і кохання. Хто має велике серце і щиру душу, той і має глибоке справжнє почуття переповнене щастям, творчістю добра, радості справжнього життя, а у дрібної, безсердечної людини відсутні справжні почуття, любов обмежена просто слабким потягом, випадковістю, а щастя розбите, розсипане на дрібні уламки...
В прекрасний день, день Святого Валентина, заклади культури району широко відкрили двері для молодих закоханих сердець. Тут проводились цікаві заходи з вікторинами, іграми, різноманітними конкурсами. Працівники культури із с.Кикова Шапран В.А., Шавловська В.Ф., Тимощук О.І. проводять такі свята кожного року. В цей день свято проходило на зразок улюбленої з дитинства розважальної програми «Кохання з першого погляду». Тут проведено ряд цікавих конкурсів, де проявлялись кмітливість, оригінальність та талант. Особливо глядачам сподобався конкурс знайомства, де кожен учасник розповідав про свої вподобання та захоплення. Конкурси проходили згідно номінацій: «солоденька пара», «романтична пара» і «ідеальна пара».

  

Членами журі були спеціалісти із міського Палацу культури. Переможці конкурсів отримали подарунки і щирі оплески глядачів, а «ідеальна пара» була відправлена на романтичну вечерю, у місцеве кафе.

< ... Читати далі »

Переглядів: 948 | Додав: Max7 | Дата: 15.02.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz