Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 02:14

Головна » 2015 » Червень » 09

 

«Останнім шляхом Кобзаря»

У травні-червні 2015 року в приміщенні Новоград-Волинського державного літературно-меморіального музею Лесі Українки експонувалася пересувна філателістична виставка «Останнім шляхом Кобзаря», приурочена вшануванню пам’яті Тараса Шевченка.

Організатор проекту «Останнім шляхом Кобзаря» – голова ревізійної комісії асоціації філателістів України, член Черкаського земляцтва «Шевченків край» у Києві Олександр Канівець здійснив перехід тим шляхом, яким перевозився прах поета із Санкт-Петербурга до Канева у 1861 році.

Вперше в Україні перехід пройшов хронологічно в часі з точністю до години, як це було більше 154 років тому. Підтвердженням цього став буклет «Останнім шляхом Кобзаря», виконаний у вигляді символічної карти з конвертів, на яких було поставлено штемпелі відділень зв’язку із зазначенням точної дати і часу тих населених пунктів, якими провозили тіло поета.

На виставці новоград-волинці мали нагоду ознайомитися з унікальним експонатом, який став результатом проведеного у 2011 році міжнародного походу-реквієму «Останнім шляхом Кобзаря». Розпочався він 8 травня у Санкт-Петербурзі, а завершився 22 травня у Каневі і полягав у щоденному та погодинному офо ... Читати далі »

Переглядів: 544 | Додав: DEN | Дата: 09.06.2015 | Коментарі (0)

«Майстерний червень»  2015 у м. Житомирі

     

          З давніх–давен наша поліська земля славилась своїми самобутніми звичаями та традиціями, своїми талантами та душевною щирістю. ЇЇ неповторна краса, увіковічнена у мистецтві, є прямим підтвердженням того, що поліський край щедрий на таланти, з великим минулим, уквітчаним колоритними традиціями й обрядами, які ми, нащадки, маємо примножувати й передавати майбутнім поколінням. Історія нашого краю – неповторна і багата на культурні надбання. А особливо пишається Житомирщина своїми майстрами–інтузіастами, які в своїх серцях виношують любов до вишивки, бісероплетіння, лозоплетіння, килимарства, ткацтва та інших ремесл. І вже стало традицією, кожного року на початку червня проводити свято народних умільців «Майстерний червень», організаторами якого є управління культури облдержадміністрації та Житомирський обласний Центр народної творчості. «Майстерний червень» - це свято, де кращі майстри області мають змогу показати свої роботи, а також побачити інші, побувати на майстер-класах з народних ремесл. Не вийняток і цього року. Представники з різних районів Житомирщини прибули для того, щоб взяти участь у VI-му обласному фестивалі народних майстрів 7 червня 2015 року. Юрій Павлович Кондратюк - майстер народної т ... Читати далі »

Переглядів: 452 | Додав: DEN | Дата: 09.06.2015 | Коментарі (0)

Місія бібліотеки сьогодні, завтра, завжди.

 

Новоград-Волинська районна бібліотека для дорослих імені Лесі Українки сьогодні – це відчинені двері в широкий світ, варто лише переступити поріг, щоб отримати різноманітну інформацію. Зараз в нашій бібліотеці з’являються сучасні технічні засоби, що дозволяють задовольнити будь-які інформаційні запити користувачів шляхом залучення всіляких інформаційних ресурсів. Головна функція бібліотеки – зробити інформацію доступною та навчити орієнтуватися в безмежному інформаційному просторі. Навчальний процес неможливий без книжки: підручника, творів художньої літератури, наукових та довідкових видань. Але слід зауважити, що сьогодні ми не можемо уявити сучасну бібліотеку без комп’ютерів, які підключені до мережі Інтернет, ксероксів, сканерів…

Наша бібліотека – це невтомний і працьовитий творчий колектив, який постійно знаходитися в пошуку нової, цікавої інформації. Наш обов’язок, як сучасного бібліотекаря – допомогти читачам грамотно працювати з книгою, журналом, газетою, з інформаційними ресурсами.

На екскурсію до районної бібліотеки імені Лесі Українки завітали учні 6-ої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які будуть навчатися в 7-му кла ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: DEN | Дата: 09.06.2015 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz