Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 00:02

Головна » 2015 » Червень » 9 » Місія бібліотеки сьогодні, завтра, завжди.
15:18
Місія бібліотеки сьогодні, завтра, завжди.

Місія бібліотеки сьогодні, завтра, завжди.

 

Новоград-Волинська районна бібліотека для дорослих імені Лесі Українки сьогодні – це відчинені двері в широкий світ, варто лише переступити поріг, щоб отримати різноманітну інформацію. Зараз в нашій бібліотеці з’являються сучасні технічні засоби, що дозволяють задовольнити будь-які інформаційні запити користувачів шляхом залучення всіляких інформаційних ресурсів. Головна функція бібліотеки – зробити інформацію доступною та навчити орієнтуватися в безмежному інформаційному просторі. Навчальний процес неможливий без книжки: підручника, творів художньої літератури, наукових та довідкових видань. Але слід зауважити, що сьогодні ми не можемо уявити сучасну бібліотеку без комп’ютерів, які підключені до мережі Інтернет, ксероксів, сканерів…

Наша бібліотека – це невтомний і працьовитий творчий колектив, який постійно знаходитися в пошуку нової, цікавої інформації. Наш обов’язок, як сучасного бібліотекаря – допомогти читачам грамотно працювати з книгою, журналом, газетою, з інформаційними ресурсами.

На екскурсію до районної бібліотеки імені Лесі Українки завітали учні 6-ої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, які будуть навчатися в 7-му класі.

Розпочала цікаву розповідь про історію бібліотеки головний бібліотекар Олена Дяченко. Вона розповіла про деякі віхи створення скарбниці мудрості, чому бібліотека і з якого часу носить ім'я нашої славетної землячки Лесі Українки, про сучасні тенденції в обслуговуванні користувачів.

О.Дяченко розповіла присутнім про створення рукописної книги в часи Київської Русі та про бібліотеку Ярослава Мудрого. Продемонструвала присутнім книги – ветерани. Вони були дуже здивовані побачивши книги 1948, 1950, 1953 років видання.

Продовжилась екскурсія по залах бібліотеки, на абонементі та книгосховищі.  

Дяченко Олена розповіла про краєзнавчий фонд, книжкові виставки, присвячені екології, учасникам АТО, Року Європи в Україні, до 70-річчя Перемоги та інші.

Бібліотекар кафедри юнацтва Галина Осипчук ознайомила присутніх з правилами запису до бібліотеки. Багато дітей в той же час записалися, вибрали книжки та стали читачами нашої бібліотеки.

Наші гості були вражені кількістю книг в бібліотеці, їх зацікавила розповідь про історію однієї з найстаріших бібліотек Житомирської області.

Впевнена, що наша бібліотека в майбутньому не тільки збереже за собою провідну роль в обслуговуванні читачів району та міста, організаційно-методичної роботи з бібліотеками Новоград-Волинського району, освітньому процесі користувачів, але й збільшить її, відкриваючи перспективи інформаційних бібліотечних технологій.

є

 

Директор районної бібліотеки імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Переглядів: 409 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz