Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 14:58

Головна » 2013 » Червень » 30

Конституція і високе звання громадянина 
Української держави 

28 червня в Україні відзначають велике державне свято – День Конституції України. У 1996 році цього дня на черговому засіданні Верховної Ради був ухвалений найголовніший закон країни – перша Конституція суверенної української держави. Робота тривала всю ніч з 27 на 28 червня, йшли гарячі дебати, обговорювалися спірні питання стосовно державної символіки, мови і, нарешті, зранку Закон був остаточно затверджений.
Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
У читальному залі районної бібліотеки для дорослих до Дня Конституції України оформлено книжкову виставку «Конституція і високе звання громадянина Української держави», на якій увазі читачів представлено Конституцію України, книги та статті з періодичних видань про історію прийняття Конституції, Конституційне право та права громадянина України.




Матеріал підготувала
провідний бібліотекар
відділу обслуговування
районної бібліотеки для дорослих
Дяченко О.В.
Переглядів: 444 | Додав: Max7 | Дата: 30.06.2013 | Коментарі (0)


ПОКЛИКАННЯ СЛУЖИТИ ЛЮДЯМ 
До Дня державної служби 

Державна служба є ключовим елементом системи державного управління, від ефективності функціонування якого залежить ступінь задоволення законних інтересів громадян, успішність діяльності уряду і в кінцевому підсумку – стабільний розвиток країни та її конкурентноздатність на міжнародному ринку.
Держслужбовці беруть участь у створенні та реалізації державної політики. Вони формують позитивний імідж країни на міжнарод-ному рівні, а від сумлінності багатотисячної команди чиновників, які працюють у державних органах влади, залежить соціальна стабільність та рівновага у суспільстві, моральне та фінансове благополуччя населення.
4 квітня 2003 року встановлено професійне свято – День державної служби, яке відзначається щорічно 23 червня.
За роки існування інституту державної служби пройдено довгий і складний шлях, напрацьовано чималу нормативно-правову базу.
Програма розвитку держслужби є складовою конституційної реформи і може бути реалізованою тільки за умови її послідовного втілення. Самовіддана праця на благо держави і народу в усі часи вважалась винятково почесним і відповідальним обов’язком громадян. Українське сус-пільство покладає на державних службовців особливо відповідальні завдання, чекає від них компетентності, ініціативи та творчого ставлення до справи. Державні службовці докладають усіх зусиль для побудови демократичного суспільства в Україні, піднесення її авторитету на міжна-родній арені. Вони виконують зобов’язання держави перед громадянами через надання державних послуг та забезпечують реалізацію державної політики.
25 червня в читальному залі районної бібліотеки для дорослих було проведено інформаційну годину «Покликання служити людям» до Дня ... Читати далі »
Переглядів: 545 | Додав: Max7 | Дата: 30.06.2013 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz