Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 01:05

Головна » 2013 » Червень » 25

Участь майстринь району в обласному святі 
«Майстерний червень» 

З метою відродження традиційного народного мистецтва Поліського краю, розкриття творчих здібностей майстрів-аматорів народної творчості, сприяння їх творчому росту, орієнтації на кращі зразки народного мистецтва 23 червня 2013 року в м. Житомирі відбулося обласне свято майстрів декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень». Такий захід проводиться четвертий рік поспіль за ініціативою Заслуженого працівника культури України директора Житомирського обласного Центру народної творчості Кондратюка Юрія Павловича.
На свято були запрошені та узяли участь майстри з традиційного, народного, сучасного декоративно-прикладного та аматорського образотворчого мистецтва без вікових обмежень. Кожен з них представляв різні цікаві вироби з вишивки, художнього ткацтва, різьблення, художньої кераміки, ужиткового гончарства, декоративного розпису, плетіння з бісеру, ковальства, народного розпису.
Від Новоград-Волинського району свої роботи у жанрі «народні вишивки» (серветки, рушники, картини побутового жанру та ін.) представляли майстрині-вишивальниці Олена Янчук та Яна Опанасюк із с. Пилиповичі.









... Читати далі »
Переглядів: 628 | Додав: Maksim | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)


Безпека на дорозі 

Усі ми живемо у світі, де треба дотримувати певних норм і правил, не виключення і правила поведінки на дорозі. Саме дотримання цих правил – це збережене здоров’я та життя людини. Нерідко винуватцями дорожньо-транспортних випадків є самі діти, які грають поблизу доріг, переходять вулицю у невстановлених місцях. Варто звернути увагу на те, що діти – це особлива категорія пішоходів і пасажирів, яких потрібно навчати правилам поведінки на дорозі, використовуючи різні форми та методи.
У районній бібліотеці для дітей оформлена виставка-порада «Безпека на дорозі» для молодшого шкільного віку. Завідуюча бібліотекою Данюк О.Б. представила дітям навчальні книги у віршах та оповіданнях, пам’ятки про правила поведінки на дорогах. Дітей цікавило все: як правильно переходити дорогу, поводитися у громадському транспорті, як правильно їздить на велосипеді та значення дорожніх знаків.
Читачам добре запам’яталась пізнавально-ігрова програма «Ми зразкові пішоходи», де діти виконували цікаві завдання, відгадували загадки та відповідали на запитання вікторини, яку провела бібліотекар Артеменко В.М.
Працівники бібліотеки з учасниками гуртка: «Рукавичка» підготували і показали дітям лялькову виставу "В країні Дорожних Знаків».
Правила дорожнього руху повинні знати усі: і дорослі, і діти, а щоб бути здоровими і щасливими, їх потрібно не тільки знати, а й дотримуватись.






Переглядів: 664 | Додав: Maksim | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)


Конституція захищає мої права 

В кожній країні є правила, за якими живуть всі її мешканці. Ці правила називаються "законами". Законів багато, та серед них є найголовніший, що зветься словом "Конституція". Якщо цього головного закону не дотримуватися, то в країні не буде порядку. Тому виконувати Конституцію повинні всі мешканці країни.
28 червня 1996 року відбулася подія, що ввійшла в новітню історію України,- була прийнята нова Конституція нашої держави. Відповідно до тієї ж Конституції, 28 червня - день прийняття Основного Закону, є державним святом - Днем Конституції України. І саме з нагоди цього свята в районній бібліотеці для дітей було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Твої права», де представлено Конституцію України, літературу про історію становлення української держави та перші спроби створення конституції, і книги про права дітей. З читачами молодшого шкільного віку проведено бесіду «Конституція захищає мої права». Бібліограф Бондар О.А. розповіла дітям про значення Конституції в житті нашої держави, а також прокоментувала основні права та обов’язки громадян, а значить і дітей , адже вони теж є маленькими громадянами України. Це право на життя, право на освіту, право на відпочинок, право на охорону здоров’я, а також обов’язок захищати свою Батьківщину, берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші.
Людина, її права і свободи проголошені стратегічним конституційним пріоритетом нашої держави. Доля країни залежить від того, яким буде життя її найменших мешканців, і захищаючи права дітей, дорослі захищають своє майбутнє.


... Читати далі »
Переглядів: 990 | Додав: Maksim | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz