Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 07:55

Головна » 2015 » Червень » 5 » Данина пам`яті полеглим патріотам України
12:31
Данина пам`яті полеглим патріотам України

Данина пам`яті полеглим патріотам України

Герої не вмирають. Просто йдуть

Із поля бою – в небо, в лицарі зі смерті...

 

 

Упродовж трьох тижнів останнього весняного місяця у Новоград-Волинському районі на будівлях загальноосвітніх шкіл встановлено пам`ятні дошки захисникам Вітчизни, загиблим на Сході України.

Україна нині переживає важкі випробування – близький сусід, ласий на чуже добро, топче її землі. На захист рідної держави стали найкращі українці. На превеликий жаль, не усім судилося повернутися до рідної домівки живими. Серед них 14 випукників шкіл Новоград-Волинського району. Уже ніколи не переступлять поріг рідної школи Чечет Юрій та Подолянчук Василь (Гульська школа), Камбаров Акі (Суслівська школа), Сирих Павло (Чижівська школа), Гребенюк Олександр (Малоцвілянська школа), Юзвінський Вадим (Городницька школа), Бойко Володимир (Ярунська школа), Котвіцький Володимир (Поліянівська школа), Сахнюк Богдан (Жолобненська школа), Барбух Петро (Піщівська школа), Юхимчук Олександр (Повчинська школа), Поліщук Юрій та Степанюк Володимир (Токарівська школа). Не прийде на зустріч випускників до рідної Пилиповицької школи і Герой Небесної Сотні, Герой України Балюк Олександр, який загинув, відстоюючи конституційні засади демократії під час революції гідності. Віднині ці хлопці будуть жити в пам`яті знайомих, рідних, друзів, учителів та учнів і дивитимуться на них із фотокартки, втіленої в граніті на фасаді школи.  

Віддали данину пам`яті полеглим воїнам та відкрили меморіальні дошки керівники районної влади: голова районної державної адміністрації В.В. Михнюк, заступник голови районної державної адміністрації Н.В. Даниленко, заступник голови районної ради Д.В. Рудницький, сільські голови.

Священнослужителі місцевих храмів освятили пам`ятні дошки та помолилися за душі загиблих воїнів. Під сумні акорди мелодії «Свіча» учні школи поставили запалені лампадки, аби душі полеглих не заблукали у далеких світах, а в майбутньому життєвому перевтіленні знайшли дорогу до рідної сторони.

Нехай же ніколи не згасає свіча пам`яті про тих, хто пішов із життя, заради миру в рідній державі.

 

 

Матеріал підготувала

спеціаліст відділу культури

Надія Ткачук,

Фото Богдана Горлатого

 

 

Переглядів: 453 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz