Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 02:11

Головна » 2015 » Червень » 3 » «Чарівниці» в Києві на програмі «Фольк-music»
18:11
«Чарівниці» в Києві на програмі «Фольк-music»

«Чарівниці» в Києві на програмі «Фольк-music»

    

Зворушливою, яскравою та неповторною залишиться зустріч з народною артисткою України Оксаною Пекун серед колективів народної творчості району. Адже у пошуках українського музичного етносу до Новоград-Волинського району завітав Перший Національний телеканал України з ведучою «народної» програми «Фольк-music», народною артисткою України Оксаною Пекун. 

Ця унікальна передача - пошук та відродження українського музичного етносу, автентичних мелодій та народних пісень з різних куточків України. А ще популяризація автентичної музики серед молоді, бо сучасне аранжування української музичної спадщини вдихає в пісню нове життя.

За 7 років роботи програма «Фольк-music» об’їздила всю Україну. В зйомках програми уже брав участь народний аматорський колектив «Перлина» з села Гірки. Але за цей час вдалося познайомитися лише з частиною «народних» артистів. Тепер знову настала черга співаків новоград-волинщини. Так, з 22 по 24 квітня на Звягельщині проходило прослуховування пісенних колективів з сіл Пилиповичі, Вербівка, Броницька Гута та Червона Воля.

 

Одним із перших до студії Першого Національного телеканалу України на запис програми «Фольк-music» в м.Київ 28 травня був запрошений народний аматорський вокальний колектив «Чарівниці» (художній керівник - заслужений працівник культури України Валерій Примак).

На зйомках програми було записано три пісні: «Чорна вишиванка», яка вийде в ефір восени, та пісні «Закохалася» й «Чарівниця», які будуть транслюватись в ефірі упродовж літа.

Колектив щиро подякував Оксані Пекун за запрошення, вручив подарунки та збірки місцевих поетів для музею.

Колектив «Чарівниці» висловлює вдячність Пилиповицькому сільському голові Панфелюк Н.В., відділу культури райдержадміністрації, директору Городницького Лісгоспу Мельнику В.С., приватному підприємцю Юрківу В.М. та Брацтву Новоград–Волинського ОУН УПА (голова осередку - Бусленко В.Т.) за допомогу в організації поїздки в м.Київ на програму «Фольк-music».

У сиву давнину линуть витоки української народної пісні. І якого б лиха не довелося переживати народові, пісня завжди допомагає долати труднощі і зберігати душу.

 

Провідний методист РМЦНТ

Мединцева Н.О.

Переглядів: 674 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz