Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 13:00

Головна » 2018 » Липень » 10

Ой на Івана, ой на Купала
Яскраве багаття на щастя палало.
Тепло дарувало родимій землі,
Щоб щедрий врожай був на дружнім стеблі!



У районі відсвяткували одне з найулюбленіших та найбільш містичне свято року ­– Купала. Ніч напередодні цього прадавнього свята наповнена магією романтики, кохання та містики. За народним повір'ям, у цей день відбуваються різні дива: трави і квіти набувають магічної сили, земля відкриває свої скарби, сонечко спускається з неба, щоб викупатись у річці, а опівночі вогнистим цвітом розквітає папороть — хто знайде той цвіт, той здобуде багатство і здоров'я.
Ворожіння, танці, співи, хороводи, плетіння вінків та стрибки через багаття – давні забавки в купальську ніч , а ще ігри, конкурси та спортивні змагання.
Свято Купала традиційно провели в селах Пилиповичі, Орепи, Ярунь, Гульськ, Гірки, Броники, Романівка, Повчине, Колодянка та багатьох інших. Щедро, в радості та пісні зустріла і Рівненщина вокальний ансамбль «Берегиня» с.Кикова (керівник Шавловська В. Ф.) на обласному обласному відкритому фестивалі народного мистецтва «Зелене Купало в літо упало», що відбувся вихідними днями у місті Корець.
Фестиваль проводиться щорічно за участю фольклорних та фольклорно-етнографічних колективів, ансамблів української пісні, народних музик, ансамблів народного танцю, солістів-вокалістів та майстрів народного мистецтва. На свято прибули гості з Рівненської, Луганської, Житомирської областей, а також аматорський колектив з Республіки Польща.
Гуляння відбувалися на березі річки, що протікає через усе містечко. А поч ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Max7 | Дата: 10.07.2018 | Коментарі (0)

Надання бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громадах


Одним із критеріїв визначення спроможної територіальної громади є її здатність забезпечити належний рівень надання послуг у сфері культури. Саме цим завданням необхідно керуватися у процесі організації надання бібліотечних послуг населенню в новостворених об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).
Сьогодні бібліотека є складовою частиною громади як центр задоволення потреб громадян у публічній інформації, як інформаційний посередник між владою та громадою, як центр формування інформаційних мотивів для громади, як соціокультурний центр тощо. Разом з тим, децентралізація створює нові виклики і ризики для публічних бібліотек, впливає як на їх внутрішню організацію, так і на організацію надання бібліотечних послуг в умовах об’єднаних територіальних громад, дає можливість створити бібліотеки, які б повністю відповідали потребам громади, адже мережа бібліотек у населених пунктах спроможної територіальної громади буде розвиватись так, як вирішить сама громада, і водночас громада нестиме відповідальність за їх організацію та діяльність.
У кожній країні публічні бібліотеки одні з найдемократичніших соціальних інститутів завжди були невід'ємною частиною соціуму.
Працівники Новоград-Волинської районної бібліотеки імені Лесі Українки директор Лариса Ковалевська, провідний методист Ніна Нюкало та бібліотекар І категорії з комплектування, обробки, обліку документів та роботи з обмін ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: Max7 | Дата: 10.07.2018 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz