Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 07:37

Головна » 2016 » Липень » 27

Літературний календар, 2016 рік, липень

 

На кафедрі юнацтва районної бібліотеки для дорослих оформлено літературний календар до ювілейних дат:  «З криниці літ» (до 85-річчя від дня народження українського літературного критика, мистецтвознавця і мовознавця І.М. Дзюби) та «Сходження до себе» (до 160-річчя від дня народження відомого англійського драматурга, письменника Бернарда Шоу).

До покоління переслідуваних і репресованих носіїв української культури за часів радянської влади належить наш видатний земляк, літературний критик, мистецтвознавець і мовознавець, академік НАН України Іван Михайлович Дзюба, який народився 26 липня 1931 року. В суспільно-політичних умовах тоталітарного режиму І. Дзюба сподівався на позитивне розв'язання долі української культури за радянської влади. Автора непокоїло, як під гучні балачки про розквіт українського народу за роки радянської влади зменшувалась кількість українців в державі, в 60-70-х роках закривались у містах і селах українські школи, з ВУЗів була витіснена національна мова, найталановитіші і найбільш шановані письменники піддавалися тортурам, коли робили спроби писати про любов не до всього Союзу, а до України. Сьогодні Іван Михайлович Дзюба широковідомий літературознавець і критик, публіцист, діяч культури, член НСПУ. У колі його дослідницьких інтересів — сучасний літературний процес в Україні, творчість українських письменників минулого (Т. Шевченка, О. Кобилян ... Читати далі »

Переглядів: 430 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 27.07.2016 | Коментарі (0)

Літо без нудьги

 

Програму літніх читань «Літо з книгою» працівники районної бібліотеки для дітей намагаються зробити для своїх читачів цікавою і незабутньою, щоб їм було комфортно спілкуватися в бібліотеці та змістовно проводити тут вільний час.

Гарний настрій, можливість познайомитися з новими книгами, проявити свої знання і творчі здібності, взяти участь в захоплюючих пізнавальних заходах зібрали дітей у літературному балаганчику «Літо без нудьги». Читачі брали участь у веселих вікторинах та конкурсах, відгадували загадки, позмагалися, хто вправніший у скоромовках. Гра-змагання «Бібліотечний розумник» визначила серед дітей бібліотечного «знавця», яким став Грушко Олег. 

Найактивніші читачки бібліотеки боролися за звання «Бібліотечної принцеси». Дівчатка розповідали про свої улюблені книги, читали вірші, представили вокальні і танцювальні номери. Корону переможиці здобула Распутіна Валерія, інші призові місця посіли Стасюк Сніжана та Васильчук Таня.

Переможці конкурсів та вікторин отримали невеличкі подарунки і поласували солодощами, та, найголовніше, отримали позитивні емоції від спілкування з друзями та бібліотекарями.

... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 27.07.2016 | Коментарі (0)

Собори та церкви України

Книжково–ілюстративна виставка «Собори та церкви України» оформлена в читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки до Дня Хрещення Київської Русі.

Володимир Великий запровадив християнство як державну релігію на Русі в 988 році. Цю подію можна вважати найголовнішою за весь час управління Володимира Великого і доленосною в історії нашої держави.

Після впровадження християнства в країні почали будуватися церкви та монастирі. Особливо багато з’явилося їх у Києві (Десятинна церква, Києво–Печерська лавра), почалося літописання, стали набувати поширення наука й освіта. Спорідненість Київської Русі з християнським світом зумовила її небачений історичний, суспільний і культурний розвиток. Найбільшого розквіту вона досягла в роки правління Володимирового сина Ярослава Мудрого (1034 – 1054). Свій титул він дістав за велику любов до книг, мудрість і розважливість. Як і його батько, він розширював кордони володінь держави: відвойовував на заході землі, захоплені поляками, підкорив нові прибалтійські племена, розгромив печенігів.

Але чи не найбільших успіхів досяг Ярослав Мудрий у внутрішній політиці. Завдяки його піклуванню швидко зростала церква, засновувалися монастирі, які перетворювалися на ... Читати далі »

Переглядів: 499 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 27.07.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz