Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 09:12

Головна » 2016 » Липень » 25

«Презентація книги»

 

 

У музеї родини Косачів відбулася презентація книги «Новоград-Волинський. Персоналії.». Це третя книга з історії Новоград-Волинського краю, біографічний довідник, у якому подано розповіді про понад 850 знаних людей, які народилися або пов’язали свою долю зі Звягельщиною. Більшість імен уже призабута або ще не відома землякам.

Почала презентацію голова редакційної групи, краєзнавець Ліна Наумець. Дуже змістовно розповіла про видання начальник відділу культури міської ради Лариса Заєць. Зал музею був переповнений бажаючими почути про книгу і отримати цінне видання, висловити велику вдячність за титанічну працю Ліні Дмитрівні. Було багато виступаючих: заступник міського голови м. Новограда-Волинського Оксана Гвозденко, колишній міський голова Володимир Загривий, видатний спортсмен Олександр Дідовець та інші. На презентації були присутні в.о. директора районної бібліотеки імені Лесі Українки Лариса Ковалевська та головний бібліотекар Олена Дяченко. Бібліотекарі району причетні до створення видання, подавали матеріали про видатних людей. Бібліотека теж отримала книгу. Вона займе достойне місце у краєзнавчому фонді і читати її будуть усі небайдужі читачі: від школярів, вчителів до журналістів і науковців.

 

 

Матеріал ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

«Патріотична свідомість дітей сьогодні - майбутнє України»

 

 

Зважаючи на вкрай непросту ситуацію, в якій перебуває наша держава, надзвичайно актуальним постало питання формування у дітей відчуття приналежності до народу України, особистої відповідальності за долю держави, виховання поваги до державних символів, шанобливого ставлення до її історії й культури. Це не просто данина традиції, а можливість проявити силу патріотизму, згадати зусилля і втрати, з якими наші пращури відстоювали право на свою свободу, а сьогодні українці захищають суверенітет і цілісність рідної землі.

Саме національно-патріотичному напрямку роботи з дітьми бібліотек району було присвячено організований районною бібліотекою для дітей зональний семінар «Патріотична свідомість дітей сьогодні - майбутнє України», що відбувся у бібліотеці с. Ужачин. На семінар прибули бібліотекарі сіл Нова Романівка, Броники, Романівка, Тупальці, Кропивня, Федорівка. Бібліотекар Ужачинської сільської бібліотеки Лавренчук Т.І. ознайомила гостей зі своєю невеликою бібліотекою, поділилася напрацюваннями. Усіх вразило з якою відданістю справі працює Таїсія Іванівна, як гарно і затишно у бібліотеці, з якою любов’ю оформлено куточок літератури для дітей.

Присутній на семінарі Новороманівський сільський голова Лосовський Ю.А. звернув ... Читати далі »

Переглядів: 537 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 25.07.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz