Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 16:04

Головна » 2016 » Квітень » 22

Семінар бібліотечних працівників району

«Пошук та запровадження нових форм роботи

з популяризації краєзнавства у бібліотеці»

 

Бібліотечне краєзнавство – одна з унікальних сфер діяльності, яка відрізняє районні та сільські публічні бібліотеки від інших, надає їм місцевого колориту, регіональної специфіки. Краєзнавча діяльність передбачає виявлення, збирання, зберігання і організацію загальнодоступного користування інформацією про край, зафіксованою у документах. Базою для краєзнавчої діяльності бібліотек є краєзнавчі фонди.

Новоград-Волинська районна бібліотека імені Лесі Українки є центром краєзнавчої роботи в районі. 20 квітня 2016 року в читальному залі відбувся районний семінар бібліотечних працівників на тему: «Пошук та запровадження нових форм роботи з популяризації краєзнавства у бібліотеці». Семінар відкрила директор бібліотеки Ковалевська Лариса Дмитрівна. Вона наголосила, що бібліотекарі району зібралися на семінар напередодні сумної дати для України – 30-их роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС і надала слово ліквідатору аварії, керівнику міськрайонної спілки «Чорнобиль» Співаку Ярославу Михайловичу.

... Читати далі »

Переглядів: 610 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

Магічний  світ  писанки

 

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Щорічно цей день наповнює серця людей надією і любов’ю, наділяє терпінням і вірою, приносить надзвичайно багато радості та душевної теплоти! Аби відчути настрій свята, в районній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас з виготовлення великодніх сувенірів «Магічний світ писанки». Участь у заході взяли діти з сіл Івашківка, Кикова, Кануни та Стриїва разом із сільськими бібліотекарями, та юні читачі нашої бібліотеки з мікрорайону.

З Великоднем пов’язана низка напрочуд цікавих і поетичних народних звичаїв, про які розповіла присутнім бібліограф Бондар О.А., і з якими вони детальніше ознайомились з літератури, представленої на книжковій виставці «Великдень» для читачів-учнів середнього та старшого шкільного віку, оформленої в читальній залі бібліотеки. А молодші читачі мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку «Барви Великодня».

Своїми знаннями та уміннями з учасниками майстер-класу поділилися керівники гуртків Новоград-Волинського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Поляхович О.В., Алексюк І.В. та Свиденюк Г.Л.. Майстрині показали основні моменти створення виробу та допомогли усім зробити на згадку чудові сувеніри. Серед охочих, які ... Читати далі »

Переглядів: 451 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

«Великодні дзвони – 2016»

 

16 квітня 2016 року в місті Житомирі було проведено Х обласний фестиваль–конкурс учнівської молоді «Великодні дзвони - 2016», організатором якого щорічно є Житомирський коледж культури і мистецтв ім. Івана Огієнка. Взяти участь у конкурсі прибули зразкові хореографічні колективи, окремі виконавці з усієї області в номінаціях «Естрадна пісня», «Народна пісня», «Інструментальне мистецтво», «Художнє читання», «Народний танець», «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» та ін..

Фестиваль згуртував творчу музичну молодь Житомирщини. Конкурс проводиться щорічно з метою пошуку та активізації творчих здібностей старшокласників, популяризації народної пісні та української естрадної пісні, сучасної та народної хореографії, підтримання різноманітних форм музичного фольклору, образотворчого та прикладного мистецтва.

До участі в номінації «Естрадна пісня» було подано понад 40 заявок учасників зі всієї області. Новоград-Волинський район на конкурсі представляли учасники художньої самодіяльності, юні вокалісти: Юлія Медецька (с.Борисівка), Тетяна Редька (с.Дідовичі), Олександр Павлюк (с.Сусли) та Віктор Цепак (м.Новоград-Волинський). До складу журі входили високодосвічені викладачі: Заслужений працівник культури України, директор коледжу культури і мистецтв ім. І. Огієнка &nda ... Читати далі »

Переглядів: 524 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 22.04.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz