Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 21:12

Головна » 2016 » Квітень » 22 » Магічний світ писанки
14:20
Магічний світ писанки

Магічний  світ  писанки

 

У житті кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Щорічно цей день наповнює серця людей надією і любов’ю, наділяє терпінням і вірою, приносить надзвичайно багато радості та душевної теплоти! Аби відчути настрій свята, в районній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас з виготовлення великодніх сувенірів «Магічний світ писанки». Участь у заході взяли діти з сіл Івашківка, Кикова, Кануни та Стриїва разом із сільськими бібліотекарями, та юні читачі нашої бібліотеки з мікрорайону.

З Великоднем пов’язана низка напрочуд цікавих і поетичних народних звичаїв, про які розповіла присутнім бібліограф Бондар О.А., і з якими вони детальніше ознайомились з літератури, представленої на книжковій виставці «Великдень» для читачів-учнів середнього та старшого шкільного віку, оформленої в читальній залі бібліотеки. А молодші читачі мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку «Барви Великодня».

Своїми знаннями та уміннями з учасниками майстер-класу поділилися керівники гуртків Новоград-Волинського центру науково-технічної творчості учнівської молоді Поляхович О.В., Алексюк І.В. та Свиденюк Г.Л.. Майстрині показали основні моменти створення виробу та допомогли усім зробити на згадку чудові сувеніри. Серед охочих, які виявили бажання навчитись робити декоративні писанки, були і діти, і дорослі. Усі збагатилися новими знаннями про українські традиції, дізналися особливості виготовлення із підручних матеріалів оригінальних виробів, наповнених світлими думками і прагненнями.

Душевній атмосфері свята сприяли вірші про Великдень, які декламували діти. Своїм поетичним талантом поділилися бібліотекар Киківської сільської бібліотеки Вознюк В.С. та Фом’юк Т.М. зі Стриїви, яка вже біля 45-ти років є активною читачкою нашої бібліотеки. Гарного настрою присутнім також додала пісня у виконанні Вознюк В.С.

Окрасою свята стала виставка робіт дітей району «Великоднє диво». Вироби з бісеру, вишивку, оригамі, малюнки представили Копчук Ольга (с.Стриїва), Куцан Ірина, Гордійчук Юлія та Васильєва Інна (с.Кануни), Костюк Ольга, Панасюк Ілона, Забережна Валентина, Андрущенко Діана (с.Кикова).

По закінченню майстер-класу на дітей чекало святкове частування, організоване працівниками районної бібліотеки для дітей та бібліотекарем Івашківської сільської бібліотеки Медведчук Т.В..

Захід залишив надзвичайно приємні враження у всіх його учасників, і сподіваємось, що виготовлені з добрими помислами, відкритою душею, чистим серцем та глибокою надією на перемогу добра сувеніри стануть для кожного щасливими великодніми оберегами.

 

Матеріал підготувала

завідуюча районною бібліотекою для дітей

Данюк О.Б.

 

Переглядів: 449 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz