Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 16:49

Головна » 2015 » Березень » 19

Найкращий читач району - 2015

     Щорічно, починаючи з 2005 року, в бібліотеках України проходить  Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України», в якому змагаються найактивніші та найзавзятіші читачі - учні 6-8 класів. За доброю традицією районна бібліотека для дітей організувала і провела районний етап цього конкурсу – «Найкращий читач району – 2015». 18 березня двері малої зали Будинку Рад були гостинно відчинені для гостей та учасників конкурсу, а ще краще сказати свята –  свята тих, хто цінує і любить книги.  

     Конкурс, ведучими якого були тріо «Чарівниці» з с. Пилиповичі, що перевтілилися у казкових героїв,   проходив у вигляді театралізованого пізнавально-розважального заходу та супроводжувався творчими виступами юних читачів із  сіл району. Конкурсна програма складалася з чотирьох завдань: захисту візитки учасника  «Чому саме я найкращий читач»,  представлення  своєї «золотої книжкової полиці», вікторини «Стежками фантастичних пригод» (на знання української та зарубіжної літератури),  підготовки власного гасла-месседжу « Книгу читати - …».  Цікаві, змістовні завдання для учасників  дали можливість кожному позмагатися між собою, проявити  свої знання, набуті із книг.  Під час виступів діти проявляли фантазію, ерудицію, креативність, свої захоплення та артистичні здібно ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Додав: DEN | Дата: 19.03.2015 | Коментарі (0)

«Житомирські  сторінки біографії видатного піаніста»

 

(До 100-річчя від дня народження С.Ріхтера, видатного піаніста ХХ ст. нашого земляка.)

     Всесвітньо відомий піаніст Святослав Ріхтер, є однією з найвизначніших постатей серед наших земляків. Ріхтеру ще за життя було присвячено багато книжок, публікацій, хоча він сам не любив самореклами і не спілкувався з журналістами.

     Святослав Теофілович Ріхтер народився 20 березня 1915 року в Житомирі у родині етнічного німця, здібного музиканта Теофіла Ріхтера та обдарованої жінки Ганни Москальової. Юність його пройшла в Одесі. В дитячі та юнацькі роки він не тільки грав на фортепіано, але  також багато творив, захоплювався живописом, театром, любив імпровізувати на власні та задані теми.

     Спочатку сорокових років він безроздільно віддає  себе піаністичному мистецтву, невпинно вдосконалюючи свою майстерність.

      Діяльність С. Ріхтера, як виконавця — найбільше явище музичного ми ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: DEN | Дата: 19.03.2015 | Коментарі (0)

«О краю мій! Усе ти дав мені»

           

         Є такі люди, про яких мовиться:  «О, це мудрий чоловік, але розум його злий».  «Характер М. Рильського поєднував розум з добротою, його мудрість лагідна і, мабуть,  тому незаперечна», -  так писав Дмитро Павличко про одного з найбільших поетів України ХХ ст. – Максима Тадейовича Рильського.  Його  ім’я  утвердилось у свідомості багатьох поколінь  як ім’я поета-класика, тобто творця таких цінностей, які не втрачають свого значення з часом, зі зміною епох та ідеологій. Справді, все плинне, але вічними є правда, любов і краса, що стали духовною основою творчості Рильського. Твори майстра сповнені щирості, одвертості і разом з тим, розмисловості.  Максим Рильський умів побачити суттєве, вічне у звичайному, буденному, зовні «непоетичному».  Близько шістдесяти років тривала діяльність поета в українській поезії, в якій він посів, за значенням свого художнього внеску, одне з перших місць після Івана  Франка і Лесі Українки.

     Максим Тадейович Рильський народився 19 березня 1895 року. До 120-річчя від дня його народження у районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки були проведенні літературні бесіди.

    Бібліотека має широкий ви ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Додав: DEN | Дата: 19.03.2015 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz