Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 15:34

Головна » 2013 » Лютий » 23

Леся Українка (Лариса Петрівна Косач) українська поетеса і громадська діячка народилася 25 лютого 1871 року у нашому місті Новограді-Волинському. В ньому вона прожила вісім років. Це її колиска. І тому стали традиційними заходи у місті та районі, присвячені видатній землячці.
Напередодні 142-річниці від дня народження Лесі Українки 20 лютого 2013 року у районній бібліотеці для дорослих, яка носить її ім’я, були проведені щорічні Лесині читання. Ведучою цього заходу була провідний бібліотекар Дяченко Олена Василівна.
Кожен рік ми запрошуємо на це свято дітей та дорослих з Новоград-Волинського району, які кохаються в поезії Лесі Українки та пишуть власні вірші. Під час проведення свята лунали музика та пісні у виконанні учнів школи мистецтв під керівництвом заслуженого працівника культури України Матвійчук Віри Юріївни, викладачів Вовк Інни Степанівни, Нюкало Алевтини Олегівни та Кучинської Галини Оксенівни. Чарувала наш слух грою на бандурі Кузнець Вікторія, співали Нюкало Алевтина, Орлова Олександра та Ющенко Дарина.
У цьому році до нас завітали школярі з Наталівської ЗОШ I–IIст. на чолі із заступником директора з навчально-виховної роботи Семенишиною Тетяною Володимирівною та вчителькою української мови і літератури Петровською Аллою Степанівною. Вони підготували зі своїми учнями літературно-музичну композицію до дня народження Лесі Українки, в якій прозвучало багато віршів про славетну поетесу, написаних нашими земляками.
Участь у Лесиних читаннях брали також сільські бібліотекарі зі своїми вихованцями, які читали твори як Лесі Українки, так і про неї. Лавренчук Таїса Іванівна із села Ужачина представила Загривого Миколу та Лавренчук Анастасію; Кочук Ганна Сергіївна із Наталівки – Походенко Ольгу; Янчук Марія Степанівна із Яруня – Марчук Світлану, Деревняк Ірину, а також Маус Олександру з власними поезіями. А бібліотекар села Немильня Рашина Валентина Степанівна прибула до р ... Читати далі »
Переглядів: 939 | Додав: Max7 | Дата: 23.02.2013 | Коментарі (0)



З того часу, як останній радянський солдат покинув Афганістан, минуло 24 роки. Ця дата – 15 лютого – стала Днем вшанування всіх учасників бойових дій на території інших держав.
Виросло вже нове покоління, для якого та десятирічна війна – лише історія з життя держави, якої вже немає на карті. Однак для тих, хто пройшов через це пекло, вона не просто історія, а нестихаючий біль у серці за загиблими однополчанами, за тими, хто передчасно пішов, або в кого не склалося життя вже після повернення додому.
Ми схиляємо голову в скорботі за тими, хто не повернувся з « гарячих точок» планети.
У районній бібліотеці для дорослих до пам`ятних дат: 15 лютого і 23 лютого (День захисника Вітчизни) проведено тиждень військово-патріотичної літератури. Оформлено книжкову виставку «Той, хто пройшов крізь вогонь», зроблено презентацію книги пам'яті України « ПЕРЕМОЖЦІ» та проведено бібліографічний огляд літератури « Війна, що спалює серця».


Усім оборонцям та визволителям рідної землі, і тим, хто стоїть сьогодні на варті незалежності держави, усім чоловікам щирі вітання зі святом – Днем захисника Вітчизни. Благополуччя Вам, успіху у всіх починаннях, а також віри і впевненості у завтрашньому дні.



Матеріал підготувала
бібліограф районної
бібліотеки для дорослих
Л.В.Жинська
Переглядів: 516 | Додав: Max7 | Дата: 23.02.2013 | Коментарі (0)



17 лютого відбувся зональний огляд колективів художньої самодіяльності в селі Романівка. Так як Будинок культури не опалюється, то огляд було перенесено у приміщення сільської ради. Тут було тепло і затишно. Вабила зір присутніх барвиста виставка робіт місцевих народних умільців, на якій були представлені роботи відомого в районі художника із села Ужачина А.В.Косяка.



На огляд, окрім членів журі на чолі з начальником відділу культури райдержадміністрації Найдюком С.В., прибули заступник голови райдержадміністрації Н.В.Даниленко, яка була присутня майже на усіх оглядах, та голова районної ради Ф.В.Весельський.
Свої концертні програми представили творчі колективи із сіл Кропивня, Марушівка, Ужачин, Федорівка, Тупальці, Несолонь, Теснівка, Поліянівка і Романівка. Звичайно, всі колективи старались представити свою самодіяльність якнайкраще, докладаючи чимало фантазій, зусиль та уміння.
На жаль, були і такі колективи, які потребують серйозного доопрацювання. Слід зазначити, що в цьому році вокальні групи із сіл Ужачин, Марушівка, Несолонь гарно підготували концертну програму, і їх виступ був набагато кращим, ніж у минулому році. Член журі, заслужений працівників культури України Ю.О.Лагасюк високо оцінив професійність акомпаніатора із с.Ужачин.
Порадувала присутніх вокальна група із с. Кропивня. Цей колектив діє понад двадцять років. Так як у селі проживає багато російськомовного населення, то в репертуарі багато російських пісень, є пісні і місцевих авторів. Колектив має гарні сценічні костюми.
Віднови ... Читати далі »
Переглядів: 818 | Додав: Max7 | Дата: 23.02.2013 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz