Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 05:24

Головна » 2013 » Лютий » 23 » У селах Романівка та Пилиповичі проведено заключні огляди колективів художньої самодіяльності району
13:55
У селах Романівка та Пилиповичі проведено заключні огляди колективів художньої самодіяльності району


17 лютого відбувся зональний огляд колективів художньої самодіяльності в селі Романівка. Так як Будинок культури не опалюється, то огляд було перенесено у приміщення сільської ради. Тут було тепло і затишно. Вабила зір присутніх барвиста виставка робіт місцевих народних умільців, на якій були представлені роботи відомого в районі художника із села Ужачина А.В.Косяка.



На огляд, окрім членів журі на чолі з начальником відділу культури райдержадміністрації Найдюком С.В., прибули заступник голови райдержадміністрації Н.В.Даниленко, яка була присутня майже на усіх оглядах, та голова районної ради Ф.В.Весельський.
Свої концертні програми представили творчі колективи із сіл Кропивня, Марушівка, Ужачин, Федорівка, Тупальці, Несолонь, Теснівка, Поліянівка і Романівка. Звичайно, всі колективи старались представити свою самодіяльність якнайкраще, докладаючи чимало фантазій, зусиль та уміння.
На жаль, були і такі колективи, які потребують серйозного доопрацювання. Слід зазначити, що в цьому році вокальні групи із сіл Ужачин, Марушівка, Несолонь гарно підготували концертну програму, і їх виступ був набагато кращим, ніж у минулому році. Член журі, заслужений працівників культури України Ю.О.Лагасюк високо оцінив професійність акомпаніатора із с.Ужачин.
Порадувала присутніх вокальна група із с. Кропивня. Цей колектив діє понад двадцять років. Так як у селі проживає багато російськомовного населення, то в репертуарі багато російських пісень, є пісні і місцевих авторів. Колектив має гарні сценічні костюми.
Відновила свою роботу вокальна група із сіл Марушівка і Броники.
Був своєрідним виступ аматорів сцени із с.Несолонь. Усім сподобалися пісні у виконанні В. Лісовського із с.Поліянівка.
На завершення заходу голова районної ради Ф.В.Весельський і сільський голова Н.Ф. Залевська щиро подякували учасникам художньої самодіяльності і організаторам огляду, побажавши успіхів на майбутнє. Франц Вікторович зазначив, що завдяки нашому земляку, депутату Верховної Ради України В.М.Литвину відремонтовано і буде ремонтуватись ряд закладів культури району, що дасть можливість ширше розвинути народну творчість, культурні досягнення та традиції, відкрити нові юні таланти, дарувати людям радість, нести культуру до кожної душі і серця. Навіть земля звеселяється гарною українською піснею.

Завершуючи перегляд виступів колективів художньої самодіяльності, цього ж дня члени журі завітали до Будинку культури села Пилиповичі. Слід відмітити, що саме завдяки виділенню коштів державної субвенцій, у 2012 році було відновлено систему опалення закладу культури.
Як завжди різними барвами вигравала оформлена виставка декоративно-прикладного мистецтва, на якій були представлені роботи майстрів села: традиційна вишивка Єжової Надії, Бондарчук Валентини, Янчук Альони, Гаврилюк Олександри, бісероплетіння Опанасюк Яни та Кочубей Світлани.
В огляді узяли участь аматори із сіл Пилиповичі, Анета, Великий Молодьків, Груд, Красилівка, Токарів та Маковиці.
Мабуть, найбільше порадувала маленьких глядачів Новорічна казка «Колобок», підготовлена пилипівчанами. Цікаві задуми керівника Кочубей Світлани в постановках зразкового хореографічного колективу «Віночок». Особливо сподобався танець «Шапур» у виконанні хлопчиків. Чудові костюми хореографічних груп справили незабутні враження на оточуючих. Юних талановитих вихованців щирими оплесками підтримували батьки, які завітали на цей творчий звіт і отримали від перегляду концертної програми масу позитивних емоцій.
Самодіяльність Великого Молодькова представляли уже знані в районі і за його межами лауреати районних, обласних та Всеукраїнських конкурсів Новорок Кирило та Храбан Альона.
Грудівці веселили гуморесками у виконанні Мосійчук Галини та підготовленою сценкою «Про це» (Сторожук Тетяна та Герасимчук Юрій).
Різножанровим був виступ Красилівського сільського клубу (завідуюча клубом Косянчук А.В.). Тут були представлені і соло на гітарі Гордійчук Вікторії, і віршовані та гумористичні твори у виконанні Косянчук Марії та Лопатюк Лесі, і танцювальний колектив, і – особливо вражав дзвінкий голосочок Косянчук Олі.
Не залишились без уваги та оплесків глядачів і вокальні ансамблі із Токарева (директор будинку культури Переходюк М.А.) та Маковиць (завідуюча клубом Гаврилюк В.М.).
В концерті також узяли участь аматори із сіл Анета та Велика Деражня.
І на останок хочеться додати: якщо історію роблять люди, то зональні огляди колективів художньої самодіяльності вплітають в свій вінок нових і нових виконавців, кожен з яких залишає свій слід, свій колір, вносить в історію культури району свою часточку. Тож зичимо всім колективам творчого неспокою, горіння, злетів і здобутків. Нехай творча зірка осяває їхній життєвий шлях та сіяє ласкою і милістю божою у всіх оселях.











































Матеріал підготували
завідуюча РМЦНТ
М.П. Повторейко
та методист РМЦНТ
Н.О.Мединцева
Переглядів: 818 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz