Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 10:39

Головна » 2012 » Квітень » 23

Христос воскрес! Радійте нині діти!
Сповнилося найбільше із чудес.
Пропала тьма, і сонце правди світить.
Христос воскрес! Воістину воскрес!

Великдень - найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. По усіх усюдах розносився церковний благовіст, при цьому вважалося, що чим гучніше дзвонити, тим багатший буде врожай.

У районній бібліотеці для дітей нещодавно було оформлено книжкову виставку: «Срібні дзвони Великодня».

На виставці були представлені кошик з писанками та прикрашені вербові гілки. Розділ виставки "Свято Великодня" ознайомив дітей з літературою про традиції, звичаї та символікою цього свята. Маємо надію, що діти не лише вустами, а й чистим серцем на привітання: "Христос Воскрес!" завжди відповідатимуть: "Воістину Воскрес!".

Уже традиційно упродовж великодніх свят веселковими барвами розквітає виставка робіт дітей району з циклу : «Світ твоїх захоплень: Великодні візерунки». Малюнки, писанки, поробки, виконані дітьми з любов'ю та майстерністю, не залишають нікого байдужими. Це роботи читачів бібліотек району та учнів Городницької філії школи мистецтв образотворчого відділу.

Особливо вражають роботи Січкар Юлії (с.Ужачин), Ляхович Ірини та Мельник Тетяни (с.Киянка), Остапчук Ірини, Тожирської Катерини (смт.Городниця), Осташевської Маргарити, Козир Тетяни, Кірпічного Олександра, Бойко Наталії, Карпенко Анастасії, Лабзюка Дмитра (с.Ярунь), читачів районної бібліотеки для дітей Клюско Олександра, Москавенка Євгена та ін. Кожна дитяча робота, зазвичай легка, світла й унікальна своєю несхожістю. Дитина передає те, що бачить, а бачить вона життя. Можливо, ці роботи ще не такі досконалі, але вони випромінюють щирість, любов і святковість. Тож не дивно, що виставка має велику популярність серед дітей.

З історією виникнення писанки, секретами писанкарського мистецтва ознайомила відвідувачів бібліотеки книжкова виставка «Мистецтво п ... Читати далі »
Переглядів: 1483 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)


19 квітня в приміщенні Житомирської обласної філармонії відбувся Перший Всеукраїнський фестиваль-конкурс молодих виконавців вокальної та інструментальної майстерності «Мелодії Полісся», засновником та організатором якого є Житомирський інститут культури і мистецтв Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, співорганізаторами – управління освіти і науки, Головне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації.
Фестиваль-конкурс проводився з метою виявлення талановитих молодих виконавців в галузі вокального та вокально-інструментального мистецтва, стимулювання творчого росту митців у системі формування сучасної української музичної культури, популяризації народної та сучасної української пісні та національних традицій загалом, підтримки творчо обдарованої молоді, формування у молоді високохудожніх естетичних смаків, залучення творчо обдарованої молоді до навчання в Житомирському інституті культури і мистецтв НАКККіМ.
Фестиваль проводився на конкурсній основі за окремими номінаціями:
- народна пісня (солісти, дуети, тріо, вокальні ансамблі),
- естрадна пісня,
- авторська пісня,
- академічний спів,
- інструментальна музика.

Новоград-Волинщину на фестивалі представляли неодноразові лауреати всеукраїнських, обласних та районних фестивалів-конкурсів Світлана Целецька, Оксана Потайчук із Червоної Волі та Тетяна Половинська із Пішева.
Оксана Потайчук здобула диплом лауреата ІІІ премії в номінації народна пісня; Тетяна Половинська стала дипломантом фестивалю в номінації академічний спів; Світлана Целецька – дипломантом фестивалю в номінації естрадна пісня.

   

... Читати далі »
Переглядів: 1106 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)


Вабливе безмежжя космосу, далеке Сонце, близький Місяць, міріади зірок, невичерпна глибина Всесвіту. З давніх-давен їхня таємничість та незвіданість були об'єктом людського пізнання, людської фантазії. Полинути в блакить земної атмосфери й ще далі, в космос, пізнати, що там є та що там відбувається - ось до чого тисячоліттями прагнула людина.
В районній бібліотеці для дітей до Всесвітнього дня авіації і космонавтики було оформлено перегляд літератури: «Вікно у великий Всесвіт». Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитись з книгами, які розкривають таємниці Галактики, зіркового неба, космічних уявлень та винахідників Космосу.




Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дітей

Переглядів: 726 | Додав: Max7 | Дата: 23.04.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz