Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Грудень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 13:21

Головна » 2018 » Грудень » 13 » Всеукраїнський тиждень права
10:27
Всеукраїнський тиждень права

Всеукраїнський тиждень права
у районній бібліотеці імені Лесі Українки

 


Мораль і Право, Право і Закон –
Рушійні сили для життя людини,
А їх знання надасть нам вірний тон
У розвиток держави – України

 


В Україні щороку на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини проводиться Всеукраїнський тиждень права. Вперше Всеукраїнський тиждень права було проведено у 2008 році. Ініціатором проекту стала Координаційна рада молодих юристів України при Міністерстві юстиції України. Тобто, у цьому році – 70-річчя прийняття Загальної декларації прав людини та 10-річчя проведення Всеукраїнського тиждня права. В цілому, всі заходи Тижня права спрямовані на підвищення рівня правової культури кожного члена суспільства.

Цьогоріч Тиждень права в районній бібліотеці імені Лесі Українки розпочався 10 грудня, в День прав людини, презентацією книжкової виставки «Закони нашого життя». Користувачі бібліотеки мали змогу протягом тижня переглянути матеріали, представлені на книжковій виставці. До їх уваги книги та періодичні видання з різних галузей права. Знання своїх прав та вміння ними користуватись є невід’ємною частиною якісного життя кожного українця.
Загальновідомо, що кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права. Інформацію про права дитини теж можна було почерпнути з матеріалів, представлених на книжковій виставці та виставці малюнків дітей шкільного віку «Що ми знаємо про свої права».
12 грудня була проведена зустріч за круглим столом «Я – людина, а, отже маю права» бібліотекарів Новоград-Волинського району із завідувачем юридичного сектору райдержадміністрації Ларисою Вікторівною Лобащук. Лариса Лобащук розповіла про історію започаткування заходу, про основні права та обов’язки бібліотекарів, про безоплатну правову допомогу, подарувала бібліотекарям району буклети з різних важливих юридичних питань. Присутні на заході брали активну участь в обговоренні різних питань та отримали вичерпні відповіді юриста. Директор бібліотеки подякувала завідувачу юридичного сектору райдержадміністрації за змістовну зустріч.
Тиждень права пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість бібліотекарів та користувачів бібліотеки до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

 


 

Матеріал підготувала директор
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Лариса Ковалевська

Переглядів: 562 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz