Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 00:39

Головна » 2013 » Травень » 21 » Участь «Кришталевих дзвонів» у ІІ етапі обласного фестивалю «А льон цвіте»
12:02
Участь «Кришталевих дзвонів» у ІІ етапі обласного фестивалю «А льон цвіте»

Участь «Кришталевих дзвонів» у ІІ етапі обласного фестивалю 
«А льон цвіте» 



За сприяння Житомирського обласного Центру народної творчості протягом квітня 2013 року було проведено обласний пісенно-поетичний фестиваль-конкурс "А льон цвіте” з нагоди 75-річчя від дня народження народного артиста України, художнього керівника і головного диригента Поліського державного ансамблю пісні і танцю "Льонок" Івана Сльоти. Фестиваль проводився в 4 зонах нашої області та був розділений в два етапи, у ньому взяли участь понад 1700 учасників та понад 90 художніх колективів. Перший етап – відбірковий (зональний) , другий – заключний гала - концерт переможців, який відбувся 20 травня 2013 року в приміщенні Житомирського обласного академічного українсько – драматичного театру ім. І.Кочерги.
Ініціатори і засновники фестивалю – управління культури Житомирської облдержадміністрації, обласне відділення Національної Всеукраїнської музичної спілки, Житомирський державний університет ім. Івана Франка.
Організатори фестивалю – Житомирський обласний Центр народної творчості, управління культури Житомирської міської ради та асоціація композиторів Житомирщини.
До участі у фестивалі були запрошені дитячі та дорослі хорові колективи, ансамблі народної пісні, тріо, дуети, квартети у супроводі ансамблів народної музики, читці-аматори та солісти-вокалісти. Усі учасники підготували програму виступу згідно Положення про фестиваль-конкурс, показали високий рівень виконання пісень, артистичність та сценічну культуру.
Усім учасникам обласного пісенно-поетичного фестивалю-конкурсу «А льон цвіте» були вручені дипломи за участь, а переможці отримали премії. Окрім того, автори, колективи і окремі виконавці, за вибором ювіляра, були відзначені цінними подарунками спонсорів та наборами книг Івана Сльоти з автографом автора.
За найкраще виконання хорового твору І. Сльоти народний аматорський гурт української пісні «Кришталеві дзвони» Новоград-Волинського районного Будинку культури під керівництвом заслуженого працівника культури України А.В. Сидорчука отримав диплом.
Організатори заходу наголошують – подібні фестивалі спрямовані не просто на привертання уваги до культурних питань, а і для формування гарного музичного та поетичного смаку у населення, знайомство з української піснею та манерами виконання.
Іван Сльота – Народний артист України , автор багатьох пісень, які дійсно стали народними і його внесок в культуру нашої держави важко недооцінити.









Матеріал підготувала
Методист РМЦНТ
Іванна Конончук
Переглядів: 674 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz