Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 00:00

Головна » 2014 » Грудень » 1 » Тиждень патріотичного виховання
20:04
Тиждень патріотичного виховання

Тиждень патріотичного виховання

 

Патріотичне виховання дітей та молоді має давні традиції у бібліотеках, але сьогодення розставляє нові акценти і вимагає розширення цього завдання. В районній бібліотеці для дітей пройшов Тиждень патріотичного виховання, в рамках якого бібліотекарі організували кілька цікавих та змістовних заходів.

До 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників увазі читачів була запропонована книжкова виставка «Вірили у визволення». Вшановуючи пам'ять жертв голодоморів та політичних репресій в Україні, в бібліотеці було оформлено книжкову виставку-реквієм «Голодомор 1932-1933 років» та проведено годину пам’яті «Схилилось зажурене жито, тамуючи біль в колосках», під час якої бібліотекар Артеменко В.М. ознайомила юних читачів з трагічними сторінками історії українського народу, на долю якого випали страшні випробовування голодом.

Сьогоднішня ситуація в Україні також не залишає байдужими її маленьких громадян. В читальній залі бібліотеки оформлено виставку малюнків дітей району «Ми за мир!». За допомогою олівців та фарб діти висловили свій погляд на ситуацію в Україні, своє бачення мирного життя, свої сподівання… Талантом і майстерністю вразив відвідувачів Лисюк Микола - дев’ятикласник із села Стриєва, з індивідуальною виставкою робіт якого можна ознайомитися в районній бібліотеці для дітей.

В підтримку наших бійців по всій країні проводиться безліч заходів та акцій. Районна бібліотека для дітей також не залишилася осторонь і запропонувала своїм читачам взяти участь у майстер-класі «Голуб миру над Україною», на який завітали бібліотекарі та діти з навколишніх сіл, читачі бібліотеки та вихованці ДНЗ №9 «Теремок». Проводила майстер-клас Ляхович Зінаїда Миколаївна – методист районного Центру творчості, спорту та туризму учнівської молоді.

Конфлікт на сході нашої Батьківщини безпосередньо торкнувся і нашого міста та району. Багато жителів звягельського краю бере участь в АТО, багато, на жаль, загинуло… Бібліограф Бондар О.А. звернула увагу присутніх на експрес-виставку «Подвиги героїв хвилюють дитячі серця» та ознайомила з тематичною папкою «Уклін живим, загиблим – слава!», де зібрано статті з місцевої преси про наших земляків – учасників АТО.

Вдалим доповненням до майстер-класу стали вірші про мир, які зачитувала Распутіна Валерія. Усіх зворушив до сліз власний вірш Фом’юк Тамари Миколаївни – читачки бібліотеки зі Стриєви, присвячений бійцям нашої «тридцятки».

Всі присутні прийняли пропозицію завідуючої бібліотекою Данюк О.Б. долучитися до акції «Напиши листа солдату». Щоб підняти бойовий дух військовим, старші діти написали щирі та зворушливі слова, що ми всі віримо у краще, хвилюємось і вболіваємо, аби вони повернулися додому живими та здоровими, а молодшим легше було зобразити все на малюнку. Всі листи пройняті любов’ю та турботою, гордістю та вдячністю, і в кожному прохання: «Поверніться живими!». Всі вироби, малюнки і побажання діти мали змогу передати безпосередньо нашим військовим, адже в цей день до бібліотеки запросили її читача - Сандрика Миколу Миколайовича – рядового Новоград-Волинської 30-ї ОМБР, який 2 грудня по закінченню відпустки вирушає в розташування бригади на сході України. Микола Миколайович як людина, яка не з чуток знає, якою ціною відстоюється мир, був дуже вдячний за таку увагу і підтримку і висловив впевненість у тому, що, якщо в Україні живуть такі діти, то нас чекає щасливе і мирне майбутнє, і саме заради них всі повернуться додому живими.

Діти, які взяли участь у майстер-класі, отримали подарунки та солодощі від Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся».

 

 

 

 

                                                                                                                                    Працівники районної

                                                                                                                                    бібліотеки для дітей

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 722 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz