Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 16:31

Головна » 2016 » Квітень » 27 » «Свіча пам’яті» (до 30-их роковини Чорнобильської трагедії)
13:20
«Свіча пам’яті» (до 30-их роковини Чорнобильської трагедії)

«Свіча пам’яті»

(до 30-их роковини Чорнобильської трагедії)

 

Страшна дата, яка розділила людей на «до» і «після»…

На жаль, уже 30 років Новоград-Волинський район в списку районів, що постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС, і є серед наших жителів чимало ліквідаторів та переселенців. Традиційно, на честь роковин Чорнобильської катастрофи, в селі Великий Молодьків вшановують пам’ять пожежника, ліквідатора аварії на Чорнобильській ЧАЕС Володимира Прищепи. Ось і цьогоріч методичним центром відділу культури організовано тематичний захід «Свіча пам’яті» у Великомолодьківському сільському клубі. Володимир Прищепа був у складі першої бригади, що тієї трагічної ночі вирушила до реактора боротися з атомним спалахом. І, звісно ж, цього дня кожен віддає шану нашому земляку-герою, який не шкодуючи сил, кинувся зупиняти атомну стихію. Висловити слова вдячності, шани та гордості у цей день до Великого Молодькова завітав голова районної ради Дмитро Рудницький: «Це дійсно трагічна річниця, минуло уже 30 років від дня жахливої трагедії, від дня, коли на нашу землю прийшла катастрофа. Сьогодні тут ми разом згадуємо усіх тих героїв, хто за покликом серця, іноді ціною власного життя, кинулися в перші дні ліквідовувати наслідки аварії. Ми маємо передавати пам'ять про цей подвиг, пам'ять про той жахливий день з покоління в покоління, аби згадка про наших ліквідаторів не згасла. Велика подяка живим, тим, хто зараз серед нас, тим, хто як ніхто інший, пам’ятають цей жахливий день 30 років тому, - ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Здоров’я вам, затишку та добробуту».

Перший заступник голови адміністрації Наталія Даниленко приєдналася до виступу Дмитра Вікторовича та додала, що цей день - це дійсно чорний день календаря, Україна постраждала найбільше і наслідки відчутні і досі. Також Наталія Володимирівна нагадала, що у селі Великий Молодьків трагедія забрала життя пожежника, що чергував у ту страшну ніч і першим кинувся до реактора, та наголосила на тому, що ми не маємо права забувати його подвиг, тому щороку віддаємо йому гідну шану.

Ліквідаторам, що проживають на території сільської ради, вручили пам’ятні подяки. Подякували їм за мужність та сміливість і побажали міцного здоров’я. Учні Великомолодьківської школи приготували презентацію на честь Володимира Прищепи з його біографічними даними та спогадами тієї страшної ночі, а народний аматорський вокальний ансамбль «Чарівниці» Будинку культури села Пилиповичі (керівник - заслужений працівник культури України Валерій Примак) були ведучими заходу та проникливо виконали тематичні музичні твори.

Очільники району та села з учнями школи поклали квіти до могили ліквідатора, віддавши йому належну шану. Проходять роки, але ще довго кожен з нас буде відчувати наслідки страшної трагедії, що спіткала людство і довго ще буде чути дзвони того дня, нехай же вони відгукнуться в душах кожного.

 

Провідний методист РМЦНТ

Мединцева Н.О.

Переглядів: 383 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz