Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 12:45

Головна » 2012 » Травень » 13 » …Сьогодні свято Перемоги, найкраще свято на Землі…
09:33
…Сьогодні свято Перемоги, найкраще свято на Землі…

Все далі і далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. А традиція відзначати День Перемоги в Ужачині не вмирає. Подякувати та вклонитись до землі всім тим, хто відстояв нашу перемогу, і вшанувати пам`ять полеглих у боях за наше світле майбутнє прийшли ветерани Великої Вітчизняної війни, учасники бойових дій, діти війни, багато молоді, школярі та гості звідусіль. Всі зібрались біля пам`ятника односельчанам, які загинули в роки війни. На мітингу були присутні заступник голови районної ради Лосовський Микола Антонович, сільський голова Лосовський Юрій Антонович. Біля обеліска та братської могили були покладені квіти та запалено свічки скорботи.

Вони у битві чесно полягли,
А іншого ні вибору, ні змоги.
Вони загинули, але перемогли
Бо віддали життя для Перемоги.

Мітинг відкрив сільський голова Лосовський Юрій Антонович. Він привітав усіх присутніх зі святом Перемоги, ветеранам вручив цінні подарунки. 



Слово для виступу надали Чернецькій Нелі Михайлівні. Неля Михайлівна нагадала всім присутнім про лихоліття війни, невелике село на Поліссі стало грудьми на захист рідної землі. 145 чоловік відстоювали перемогу, із них 19 партизанів, багато допомагали діти, 61 житель назавжди залишився на полях війни. Згадала виступаюча поіменно всіх жителів села, котрі не повернулись. Усі присутні перейшли до братської могили вшанувати пам`ять 45 синів і дочці різних народів СРСР, котрі полягли, визволяючи наше село і Україну в 1941 – 1945 роках.
Після урочистої частини розпочався святковий концерт. В переповненій залі не стихали оплески. Завдяки супроводу музичного керівника Морозова Олександра Анатолійовича звучали пісні воєнних літ і сучасні. Ведучі свята – учні Слободороманівської гімназії – ужачинці Ратушинська Марина, Дейнека Василь, Лавренчук Анастасія, Загривий Микола. Пісні «Степом, степом», «Журавка» і «Помните» у виконанні Лавренчук Таїсії Іванівни, Дейнеки Ніни Володимирівни, Лосовської Тамари Григорівни слухали зі сльозами на очах. Оваціями і вигуками «браво» глядачі оцінили пісню «Три танкиста» у виконанні Костенка Максима, Онопрієнка Володимира і Загривого Миколи.
Зачарувала присутніх своїм співом Сущук Мальвіна. Багато пісень виконали Дейнека Ніна Володимирівна та Лосовська Тамара Григорівна. Дівчатка подарували вічно молоду «Катюшу». Зал захопила пісня «Перемога» у виконанні хору дітей і солістки Лавренчук Таїсії Іванівни. Під час виконання цієї пісні діти вибігли в зал і роздали присутнім квіти та кольорові кульки. Це викликало шалені оплески. На завершення концерту всі учасники виконали пісню «Моя Україна». Після завершення концерту глядачі перейшли в фойє клубу і бібліотеку, де на них чекали стенди і альбоми з відомостями про учасників ВВВ, книжкові виставки: «Україна в полум`ї війни», «Нащадки пам'ять бережуть». На вулиці всіх бажаючих чекали фронтові сто грамів і смачна солдатська каша, яку приготували наші кухарі Сараєва Р. М. і Загрива С. К. Люди щиро дякували організаторам свята.

… І доки є пам'ять людей і живуть матері,
До поки й сини, що спіткнулись об кулі, живуть…







Л. Г. Загрива,
завідуюча клубом с. Ужачин
Переглядів: 995 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Людмила Борисюк  
0
Гарно.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz