Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 18.04.2024, 04:26

Головна » 2013 » Листопад » 8 » Сільська бібліотека і дитячий читач
15:37
Сільська бібліотека і дитячий читач

Сільська бібліотека і дитячий читач

Сільські бібліотеки були і залишаються острівцем збереження національної культури, народних традицій і звичаїв, історії селища, села. І хоча, на жаль, вони не можуть похвалитися сьогодні різноманіттям послуг, але все ж таки сільському бібліотекарю багато чого під силу. Все залежить від особистості фахівця, його бажання змінити роботу бібліотеки на краще, працювати творчо, засвоювати нову інформацію і постійно вдосконалювати свої знання. Саме з метою ознайомлення сільських бібліотекарів з сучасними напрямками роботи з користувачами-дітьми в с. Піщів працівниками районної бібліотеки для дітей було проведено зональний семінар-практикум «Сільська бібліотека і дитячий читач». 



Перед учасниками семінару з вітальним словом виступив начальник відділу культури райдержадміністрації Найдюк С.В. Завідуюча районною бібліотекою для дітей Данюк О.Б. ознайомила присутніх з можливістю безкоштовної передплати дитячих пізнавальних журналів «Ангелятко» та «Ангеляткова наука», із досягненнями бібліотекарів району у 2013 році, запитала про проблеми, які хвилюють сільських бібліотекарів. 


Методист Метельський В.М. розповів про сучасні форми роботи сільської бібліотеки з читачами молодшого шкільного віку. 



Бібліограф Бондар О.А. ознайомила сільських бібліотекарів із основними напрямками роботи бібліотек з користувачами-дітьми середнього та старшого шкільного віку, наголосивши на важливості заходів з відродження традицій та обрядів рідного краю, народними святами і ознайомлення з основами християнської моралі. 



Саме цю тему детальніше допоміг висвітлити отець Сергій – настоятель храму Різдва Богородиці с.Піщів, який завітав на семінар разом з учнями недільної школи. Діти розповіли про традиції святкування християнських свят, читали вірші. Усі вихованці недільної школи отримали подарунки від Благодійного фонду Литвина «Майбутнє Полісся». 





Отець Сергій подарував учасникам семінару буклети, присвячені 20-річчю відродження церкви у с.Піщів, а Піщівській сільській бібліотеці та районній бібліотеці для дітей – книгу-літопис з історії Української Православної Церкви, і запросив на екскурсію до храму. 


Бібліотека с.Піщів тісно співпрацює з клубними працівниками села. Гарним закінченням семінару став музичний подарунок від вокального колективу «Горлиця» Піщівського будинку культури під керівництвом Татарчук Л.В., однією з учасниць якого є бібліотекар Дяченко К.І. 





Насичена програма семінару, а також екскурсія до храму залишили приємні враження в усіх учасників.






Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дітей
Переглядів: 913 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz