Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 14:46

Головна » 2015 » Січень » 31 » Семінар-практикум
13:58
Семінар-практикум

Семінар-практикум

Бібліотечне обслуговування: традиційні напрямки та інноваційні форми обслуговування користувачів в бібліотеках району

28 січня 2015 року в районній бібліотеці імені Лесі Українки пройшов семінар-практикум для сільських бібліотекарів Новоград-Волинського району з питань обслуговування користувачів. На нього були запрошені новопризначені бібліотекарі та ті, які бажають вдосконалити свою роботу в цьому напрямку.

Відкрила семінар-практикум головний бібліотекар районної бібліотеки Дяченко О.В. Вона представила тему семінару та план його проведення.

Методист Нюкало Н.Й. розповіла про дотримання трудової дисципліни, нормативно-правові документи з бібліотечної роботи, які обов’язково мають бути в виробничому куточку сільського бібліотекаря: Закони України «Про культуру», «Про бібліотеки і бібліотечну справу», Постанови Кабінету Міністрів України, які стосуються бібліотек. Вона довела до відома присутніх інформацію про централізацію сільських бібліотек району, яка має відбутися впродовж 2015 року, про сприяння внутрішньо переміщеним із зони АТО особам.

Головний бібліотекар Дяченко О.В. ознайомила з інноваційними формами роботи в сільській бібліотеці та акцентувала увагу на особливостях проведення цих масових бібліотечних заходів. Розкрила нові аспекти інновацій в бібліотечній роботі і виклала методику проведення традиційних форм роботи в бібліотеці, які ще не час забувати. З інноваційних форм Дяченко О.В. детально зупинилась на проведенні майстер-класу в сільській бібліотеці, його особливостях, простоті в організації та доступності у сприйнятті. 

Бібліотекар районної бібліотеки для дітей Артеменко В.М. наголосила на особливостях проведення масових заходів для читачів-дітей в сільських бібліотеках району, обліку основних показників в щоденнику роботи з дітьми.

Дяченко О.В. провела практичне заняття по веденню та обліку основних показників бібліотечної роботи в щоденнику роботи бібліотеки та обліку масових заходів в документації та оформленні їх в текстовий звіт.

Після практичних занять головний бібліотекар Дяченко О.В. провела показову експрес-інформіну біля книжкової виставки «Одна в нас доля – Україна», присвячену героїзації осіб, які віддали життя в АТО та тих, хто продовжує захищати цілісність та незалежність України.

          Закінчився семінар-практикум показовим бібліографічним оглядом літератури біля розгорнутої книжкової виставки «Історичний календар України». До Дня Соборності огляд виставки провела бібліотекар читального залу Ющенко А.В., до Дня пам’яті жертв Голокосту бібліографічний огляд зробила бібліограф Жинська Л.В., до Дня пам’яті Героїв Крут перегляд літератури представила бібліотекар кафедри юнацтва Осипчук Г.П. 

Матеріал підготували

працівники районної бібліотеки

ім. Лесі Українки

Переглядів: 485 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz