Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 17:05

Головна » 2015 » Січень » 24

Соборність України: минуле, сучасне, майбутнє

22 січня в Україні відзначається День Соборності. Зважаючи на події, які відбуваються зараз в нашій державі, саме поняття соборності набуває для нас актуального значення. 96 років тому народжувалася єдність України й виколихувалася її свобода. Далекого 1919 року Акт Злуки став фактом, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ. Тоді на столичну Софійську площу прийшли люди з усіх регіонів, представники різних національностей і віросповідань.

З нагоди Дня Соборності України в районній бібліотеці для дітей було проведено історичний хроноскоп «Соборність України: минуле, сучасне, майбутнє». Читачі бібліотеки переглянули відеоматеріали, підготовлені методистом по роботі з дітьми Метельським В.М.: хроніку подій 1919 року, «живий» ланцюг від Києва до Львова 22 січня 1990 року, уривки з фільму польського режисера Єжи Гофмана «Україна. Становлення нації».

Бібліограф Бондар О.А. ознайомила читачів з історичними фактами та умовами становлення України як єдиної держави, на шляху якої за цей час ставало безліч перепон. За свободу і незалежність єдиної соборної держави віддавали свої життя, таланти і горіння сердець її кращі сини й доньки. Сьогодні естафету ... Читати далі »

Переглядів: 400 | Додав: DEN | Дата: 24.01.2015 | Коментарі (0)

«Країна майстрів» – країна чудес!

            Українці — це талановита нація, де кожна людина є майстром своєї справи і важко не погодитися з тим, що краса нікого не залишає байдужим, адже потяг до вічного та прекрасного живе у кожному. А краса природи, любові, почуттів, які передані у витворах майстрів мистецтва просто полонять нашу душу. Село Чижівка – це село невеличке, але порівняно з тим, воно багате на таланти, серед яких народна майстерність займає почесне місце. Тому, саме з метою популяризації різних видів рукоділля і домашньої творчості, а також заради  об’єднання людей, що захоплюються народною творчістю і рукоділлям, 20 січня о 12:00 годині у залі сільського клубу було відкрито виставку народних майстрів «Країна майстрів». Кожен відвідувач виставки мав змогу ознайомитися з прекрасними роботами з вишивки, бісеру, малюнку, глини, пластиліну, орігамі і т.д. Це були: і вишиті картини, й ікони, і рушники, й одяг, і скатертини з подушками. Також не можна було відвести погляд від виробів з бісеру, серед яких були і жіночі прикраси, і картини, і статуетки. Милували око глядача також написані руками юних художників малюнки, вироби з глини та фігурки з пластиліну. Всього у виставці взяло участь понад 30 майстринь. Це: Кирильчук Зоя, Довгань Світлана, Дикун Марія, Муляр Надія, Масан Софія, Новицька Анастасія, Стефанишина Д., Юр’єва Валентина, Юр’єва Людмил ... Читати далі »

Переглядів: 780 | Додав: DEN | Дата: 24.01.2015 | Коментарі (0)

Соборна мати Україна, одна на всіх, як оберіг

Україна – це наша рідна земля. Це країна багатющої історії і прекрасних людей, країна великих випробувань та героїчних подвигів.

22 січня Україна відзначає знаменну дату в історії становлення української державності – День Соборності України: Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно–Української Народної Республіки.

В районній бібліотеці для дорослих до дня Соборності України оформлено виставку-перегляд «Свято єдності українського народу». До уваги читачів представлено книги Червінського В. І., Обушного В. І. «Історія України. Джерельний літопис», Данила Яневського «Проект Україна», Остафійчук В. Ф. «Історія України. Сучасне бачення.», Володимира Литвина «Історія України», «Держава і цивілізація в історії України», «Вони боролися за волю України», «Українська Гельсінська Спілка 1988–1990 рр. У світлинах і документах», в яких описано шлях до Соборності України. Відвідувачі також можуть ознайомитись зі статтями періодичних видань «Позакласний час» та «Виховна робота в школі», що в історичному аспекті висвітлю ... Читати далі »

Переглядів: 446 | Додав: DEN | Дата: 24.01.2015 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz