Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 06:07

Головна » 2013 » Травень » 7 » Рідному краю - наша праця і любов
08:50
Рідному краю - наша праця і любов
Рідному краю - наша праця і любов 

Становище бібліотек на селі заслуговує на прискіпливу увагу, оскільки для сільських мешканців відвідування цих закладів є чи не єдиною можливістю задовольняти свої інформаційні та культурні потреби. Краєзнавча робота – одна із благодатних сфер діяльності публічних бібліотек, яка робить їх важливими центрами життя місцевої спільноти, дає можливість її членам найповніше розкривати та використовувати свої потенційні можливості.
Районна бібліотека для дорослих ім. Лесі Українки приділяє дуже багато уваги краєзнавчій роботі, і вона є методичним центром для сільських бібліотекарів району. Тому проведення тут краєзнавчих семінарів стали традиційними.
25 квітня 2013 року був проведений семінар з краєзнавчої роботи сільської бібліотеки «Рідному краю – наша праця і любов», на який були запрошені сільські бібліотекарі району. Відкрила роботу семінару директор районної бібліотеки для дорослих Ковалевська Лариса Дмитрівна, котра розповіла про основні форми і методи цієї роботи, відмітила кращих бібліотекарів, які працюють в напрямку збору краєзнавчої інформації та популяризації краєзнавчих матеріалів.
На цей захід був запрошений Ваховський Віктор Станіславович – краєзнавець, заступник директора НВПЕТ з навчальної роботи. Його історико-краєзнавчий виступ був дуже змістовним, цікавим, пізнавальним, і проходив у формі тісного діалогу із слухачами. Бібліотекарі дізнались багато нових краєзнавчих розвідок та отримали поради щодо подальшої своєї роботи в краєзнавстві.
Провідний бібліотекар Дяченко Олена Василівна зробила акцент на основних формах масової роботи з популяризації краєзнавчого фонду.
Бібліограф Жинська Людмила Василівна провела бібліографічний огляд краєзнавчих матеріалів до 90-річчя утворення Новоград-Волинського району.
Методист Нюкало Ніна Йосипівна ще раз наголосила про проведення районного конкурсу серед сільських бібліотек, присвяченого 90-річчю утворення Новоград-Волинського району. Розповіла про новий конкурс буктрейлерів «Оживають герої на екрані у рекламі», який буде проведено в районній бібліотеці для дорослих. Для ознайомлення з правилами проведення цього конкурсу було роздано Положення.
А на черзі дня – індивідуальна підписка краєзнавчої періодики сільськими бібліотекарями на II півріччя 2013 року. Цьому питанню приділено чимало уваги, адже газети, що отримуватимуть сільські бібліотекарі, потрібні у веденні краєзнавчої картотеки, оформленні виставок, створенні папок-досьє та проведенні масових заходів краєзнавчої тематики.
Методист Серб Юлія Анатоліївна провела аналіз краєзнавчих матеріалів, присвячених історії села.
Після закінчення семінару у районній бібліотеці для дорослих бібліотекарі були запрошені у центральну міську бібліотеку для участі у заході, присвяченому 75-річчю від дня народження поета із Суховолі Ю.І.Ковальського.


























Матеріал підготували
працівники районної
бібліотеки для дорослих
ім. Лесі Українки
Переглядів: 738 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz