Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 22:44

Головна » 2018 » Липень » 5 » Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду
10:34
Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду

Патріотичне виховання у бібліотеці: традиції минулого і сучасного досвіду



Патріоти́чне вихова́ння планомірна виховна діяльність, спрямована на формування у вихованців почуття патріотизму. Таке виховання включатиме розвиток любові до батьківщини, національної самосвідомості й гідності; дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій; відповідальність за природу рідної країни; потребу зробити свій внесок у долю батьківщини; інтерес до міжнаціонального спілкування; прагнення праці на благо рідної країни, її народу. Має застосовування як у сім'ї та школі, так і в державних і громадських організаціях, у тому числі і в бібліотеках, засновуючись на впевненості в позитивному ефекті такого ж відношення.
26 червня 2018 року на базі бібліотеки с. Сусли було проведено семінар-практикум з національно-патріотичного виховання для бібліотекарів сільських бібліотек району. У заході брали участь бібліотекарі із сіл: Дідовичі, Борисівка, Колодянка, Великий Молодьків, Тупальці, Киянка, Кикова, Івашківка, Сусли, Піщів, Токарів, Наталівка, Кануни, Ярунь.


Розпочали семінар-практикум із покладання квітів до меморіальної дошки загиблому в АТО Аки Камбарову, яка встановлена на Суслівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Бібліотекар Суслівської сільської бібліотеки Ольшевська Майя Петрівна коротко розповіла біографію Камбарова. ЇЇ розповідь доповнювала тимчасово виконуюча обов’язки сільського голови Малиновська Тетяна Павлівна.


Потому всі присутні відвідали кладовище, на якому поховані три учасники АТО вихідці із с. Сусли. Біля кожної могили Майя Ольшевська розповідала про долю загиблих воїнів та про їх родини, яким доводиться справлятись із такою втратою. До усіх могил директор районної бібліотеки імені Лесі Українки Ковалевська Л. Д. поклала квіти від бібліотекарів.
Далі семінар продовжив свою роботу за планом в Суслівській сільській бібліотеці. Директор Лариса Ковалевська розповіла про патріотизм, як серцевину людини, основу її активної позиції. Провідний методист районної бібліотеки Ніна Нюкало розказала про форми масової роботи з національно-патріотичного виховання у бібліотеці. Було проведено перегляди літератури біля книжкових виставок «Конституція незалежної України» (бібліотекар Суслівської сільської бібліотеки Ольшевська М.) та «Українські солдати – герої наших днів» (бібліотекар Івашківської сільської бібліотеки Медведчук Т.).
Кухарський Павло Мар’янович, колишній Суслівський сільський голова, провів екскурсію селом, під час якої присутні завітали до нового костелу с. Сусли. Після цього бібліотекарі перейшли до Суслівського сільського клубу для перегляду музично-поетичної години «Герої навіки в пам’яті живих». Під час заходу учні школи читали вірші та виконували пісні. Особливу увагу привернув своїм виконанням пісень Олександр Павлюк. Також до слова була запрошена колишній вчитель Суслівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Зінаїда Петрівна Бадах. Вона прочитала власні вірші патріотичної тематики. Під час проведення музично-поетичної години пам'ять полеглих воїнів АТО вшанували хвилиною мовчання.
На завершення семінару-практикуму директор районної бібліотеки підбила підсумки роботи та подякувала усім бібліотекарям та учасникам заходу за плідну співпрацю.

 


Матеріал підготувала провідний методист
районної бібліотеки імені Лесі Українки
Ніна Нюкало

Переглядів: 298 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz