Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 00:24

Головна » 2012 » Березень » 19 » Огляди колективів художньої самодіяльності тривають
09:12
Огляди колективів художньої самодіяльності тривають

Рідне моє Полісся, 
Житня моя сторона, 
Поки дзвенить твоя пісня, 
Буде всміхатись весна! 

Юрій Ковальський 

Уже третю суботу поспіль збираються глядачі у клубних закладах району, щоб послухати українські народні пісні, вірші, гуморески, передивитися фрагменти обрядів і свят, поринути у світ прекрасного. У районі тривають огляди колективів художньої самодіяльності, що проводяться на виконання розпорядження голови райдержадміністрації «Про проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності».
Недаремно народну культуру та мистецтво українців вважають одними з найбагатших надбань культурної спадщини європейських націй. А носіями і творцями культури є українські люди.
17 березня до районного Будинку культури с. Ярунь прибули колективи сіл Ярунь, Велика Горбаша, Кожушки, Колодянка, Коритища, Будища, Жолобне та Гірки, щоб показати своє мистецтво.
У фойє будинку культури Бойко В.Р із села Гірки розмістила рушники, вишиті її умілими руками.

 

Господиня цього клубного закладу Сидорчук Ю.П. гостинно з посмішкою зустріла гостей. У всьому відчувається рука директора будинку культури: і у святково прибраній вишитими рушниками сцені, і у чистій засланій на столі (для журі) скатертині, і у короваю, якого спекла. Саме з цим короваєм і вітали діти с. Ярунь членів журі, вручивши його заступнику голови райдержадміністрації Даниленко Н.В. Ярунський сільський голова Жук С.С. привітав усіх присутніх, побажавши колективам творчих успіхів.




Завдячуючи художньому керівнику Шевелюк В.А., ярунці підготували цікаву та різножанрову програму. Працівники клубного закладу тісно співпрацюють з керівництвом місцевої школи та технікуму землевпорядкування. Ось і участь в огляді узяли школярі та студенти. Першими на сцену вийшли три чарівні дівчинки Аня Семенюк, Анастасія Королюк та Ксенія Тарасюк, виконавши пісню «Диво-сон». Аня Данилюк, Влад Сидорчук та Любов Ямчинська прочитали вірш Лесі Українки «На давній мотив» із збірки «На крилах пісень». Порадували своїм чудовим виконанням Даша Корнійчук, Анастасія Трохимчук, Наталія Михальчук та Ірина Шелест. Особливо припала до душі пісня «То моя земля» у виконанні Ірини Шелест. Затамувавши подих, слухали у залі музичну композицію «Елегія», яку блискавично відтворила Наталія Постайчук. Полилася залом чарівна мелодія вальсу… Вихованці молодого хореографа Алексеєнка В.В. разом із своїм наставником виконали «Вальс квітів».





  







Прийняв естафету у ярунців колектив с. Велика Горбаша. У гарних українських костюмах на сцену вийшли учасники хорового колективу під керівництвом Денисюка М.П. Відчувалося, що художній керівник доклав зусиль, на належному рівні підготувавши програму для огляду. Затамувавши подих слухали присутні у залі пісню «Мамин хліб», яку виконав Рибак О.С. Хвилююче прозвучала пісня О.Білаша на слова Д.Павличка у виконанні хору «На Чорнобиль журавлі летіли», нагадавши усім про стражденну нашу землю, скорботу пам`яті людської – Чорнобиль.


   

Завідуючий клубом с. Кожушки Вадим Сологуб підготував концертну програму, задіявши доньку та дружину. «Найближче матері, це діти, а батькові його донька, роки летять не зупинити…», так розпочав він свою пісню «Батькові» разом з донькою Вікторією. Порадував завідуючий клубом і піснею «Мої сни», виконавши разом із дружиною Ольгою. У виконанні Катерини Старожук зворушливо прозвучала пісня «Україна».




Не устигли провести глядачі оплесками подружжя Сологуб, а на сцені уже інший колектив із с. Ярунь ( Малий Молодьків). Дівчата Ольга Козирацька та Оксана Козирацька читали вірші, а Людмила Майданець зачарувала глядачів піснею «Не забудь». Цей клубний заклад чи не вперше беру участь у подібних оглядах. Тож побажаймо колективу цього закладу творчих успіхів і надалі розвивати та примножувати українську культуру.

  


Вокальна група із с. Коритища, виконавши українські народні пісні «Гуляв я три роки» та «За горами кози пасла», підбадьорила глядачів та членів журі. Цей колектив справив приємне враження своєю енергією, своїм запалом. Сподобалася глядачам пісня «Детство», яку виконав Тарас Храбан.



Село Будища представляли Олег Трохимець та Людмила Ґедзь. Людмила сама пише вірші. На розсуд журі вона представила авторські вірші «Нічна пісня» та «Він просто кохав». Юрій виконав пісню на слова І. Попович та музику Д.Нікіфорова «Карпатський край», яка стала до вподоби глядачам.



Українську народну пісню «Літа молодії…» подарували глядачам Кучер В.А., Васильчук О.Б. та Журавель В.О. Жолобненського клубного закладу. У виконанні Кучер В.А. прозвучала зворушлива «Пісня про матір» на слова Бориса Олійника. Ця пісня зворушує серця, адже кожен, слухаючи її, думає про свою рідну неньку.



Хто не чув відомого у районі та за його межами народного аматорського фольклорно-етнографічного гурту «Перлина» із с. Гірки?! Це вони, прості сільські жінки, нещодавно побували у м. Києві на програмі «Фольк-musik”, чаруючи там усіх своїми чудовими голосами. Цей колектив частий гість на різноманітних районних та обласних масових заходах. Разом із дитячим фольклорним колективом «Берегиня» прибули вони на огляд до Яруня. Чималу концертну програму підготували директор будинку культури Осіпчук Л.Ф. та художній керівник Гаєвська Л.М. Були тут і фрагмент із народного свята «Прийди, прийди, Весно», і українські народні старовинні пісні, і гумор, і вірш Ліни Костенко «Життя іде і все без коректур», який прочитала Діана Осіпчук, і запальний танець «Поліська полька», який заставив підтанцьовувати увесь зал. Цей колектив вкотре довів, що недаремно отримав таке високе звання «Народний».








  



Завершив огляд своїм виступом колектив будинку культури с. Колодянка. Владислав Кірийчук та Валентина Сіркова виконали пісню «Моя земля». Українську народну пісню «Віночок» подарувала усім присутнім Шкуринська Антоніна. Сподобався глядачам виступ художнього керівника Сіркової Ю.О. У її виконанні прозвучала пісня «Червоний мак». Директор будинку культури Лобащук Р.Н. завершила огляд піснею (як сказала сама виконавиця) нашої молодості на слова М.Матусовського та музику О. Пахмутової «Старий клен».

 









Підводячи підсумки огляду, заступник голови райдержадміністрації Даниленко Н.В., подякувала усім за участь в огляді колективів художньої самодіяльності, сільському голові Жуку С.С. та директору будинку культури Сидорчук Ю.П. за гарну організацію. «Я сьогодні приємно вражена виступом усіх колективів», відмітила Наталія Володимирівна, побажавши усім творчих злетів та прекрасних подальших виступів.

 

Наступний огляд колективів художньої самодіяльності смт Городниця, сіл Курчицька Гута, Курчиця, Михиївка, Ходурки, Лучиця, Анастасівка, Мала Цвіля, Вербівка відбудеться 24 березня у будинку культури смт Городниця. Тож чекатимемо від художніх колективів цих клубних закладів чудових номерів.




Матеріал підготувала
головний спеціаліст відділу культури і туризму
райдержадміністрації
Надія Ткачук
Переглядів: 2056 | Додав: Max7 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz