Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.03.2024, 10:45

Головна » 2018 » Червень » 7 » Літературний календар, 2018, червень
22:09
Літературний календар, 2018, червень

Літературний календар, 2018, червень


 


На абонементі районної бібліотеки імені Лесі Українки оформлено Літературний календар, присвячений:
- 115-річчю від дня народження Івана Андрійовича Багмута, українського прозаїка: «Досвідчений митець слова»;
- 120-річчю від дня народження Еріха Марії Ремарка, німецького прозаїка: «Перо прозаїка і серце поета»;
- 120-річчю від дня народження Федеріко Гарсіа Лорки, іспанського поета, драматурга: «Поет чарівних таємниць».

Іван Андрійович Багмут (1903-1975) різноманітний письменник. Він бачить глибоко життя в усій його неповторності та правдивості. Коли ми читаємо його повісті і оповідання, ніби відчуваємо, що доторкнулись до чогось живого, немовби до потоку чистої джерельної води. Майже всі твори письменника настільки багаті на життєвий матеріал, настільки продумані і талановито написані, що в них знаходить собі «поживу» читач будь-якого віку та культурного рівня. Той, хто прочитає твори Івана Багмута, стане багатшим на знання, мудрішим і вмілішим, бо в них є чому повчитися; стане уважнішим, лагіднішим, і добрішим, бо в цих творах б’ється чуйне серце автора, сповнене любові до людини, до життя.
На виставці, присвяченій І. Багмуту, представлені твори такі, як: «Вибрані твори», «Записки солдата».

Еріх Марія Ремарк (1898-1970) один з найвідоміших німецьких письменників ХХ століття. Він став одним з тих, хто першим відобразив жахи війни, що шокували тодішню публіку. Еріх Марія Ремарк відомий як письменник-антифашист. Він воював на фронтах Першої світової, дістав кілька поранень. Та поранення душі письменника були набагато тяжкішими. Проте, так уже він був створений, цей Еріх Марія Ремарк: коли він бачив навколо себе зло, що чинили люди, він ніяк не погоджувався махнути рукою на людину, зневіритися в ній. Він не завжди мав рацію, проте завжди був чесний і писав добрі, правдиві книги, що доходили до серця людини, його хвилювали найгостріші проблеми сторіччя – війна і фашизм. Він не писав для вибраних, він старався писати для всіх, писав не лише дохідливо, а й сильно, талановито.
На виставці, присвяченій Еріх Марії Ремарку, представлені твори такі, як: «Твори в 2-х томах», «Ночь в Лиссабоне», «Тени в раю», «Возвращение», «Черный обелиск», «Триумфальная арка», «Три товарища», «Час жити і час помирати», «Жизнь взаймы» та інші.

Федеріко Гарсіа Лорка (1898-1936) був незвичайною людиною. Майже легендою стала його всебічна обдарованість. Лорка був не лише поетом, а й музикантом, художником, драматургом. Він мав дивовижну владу над людьми. Йому було даровано дивну вдачу. У присутності Федеріко все довкола здавалося святковим і прекрасним. Він щедро роздаровував себе людям, адже митця надихала сама земля Іспанії. Ф. Г. Лорка писав: «Найбільша радість – бути поетом. Усе інше – дрібниця, навіть смерть». Це ствердження він довів власним життям.
На виставці, присвяченій Ф. Г. Лорці, представлені «Вірші (в перекладі Миколи Лукаша)» та «Вірші (в перекладі Дмитра Павличка)».

Читачі, відвідавши районну бібліотеку, можуть ознайомитись з матеріалами про життя і творчість письменників, опублікованих у книгах та періодичних виданнях, які передплачує наша бібліотека.

 


Матеріал підготувала
бібліотекар абонементу
Марія Бака

Переглядів: 359 | Додав: Max7 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz