Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 05:00

Головна » 2016 » Червень » 15 » Екскурсія до районної бібліотеки імені Лесі Українки
11:28
Екскурсія до районної бібліотеки імені Лесі Українки

Екскурсія

до районної бібліотеки імені Лесі Українки

 

 Бібліотека - книги храм.

І знань безмежне море і надія.

Палкий вогонь незгасних поривань,

Що наше серце й душу гріє.

Натхненну працю здавна віддають 

Бібліотекарі народу.

Сьгодні дяку й шану їм несуть 

Дорослі й діти в нагороду. 

 

 

     Час літнього відпочинку у дітей шкільного віку ще триватиме довго, але  у спілкуванні з книгою не повинно бути жодних перерв. Адже, книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди.  Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, залучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

Читати систематично й осмисленно дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим, районна бібліотека ім. Лесі Українки приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з  ними. Саме з цією метою у нашій бібліотеці була організована  пізнавально-оглядова екскурсія для учнів Новоград-Волинського НВК «Гімназія ім. Лесі Українки».

         Директор районної бібліотеки Лариса Дмитрівна Ковалевська радісно зустріла гостей біля входу до приміщення бібліотеки,  у читальному залі розповіла про історію створення  бібліотеки, її структуру, познайомила дітей з правилами користування книгою, показала  старі фотоальбоми та новий матеріал про бібліотеку та її колектив. З цікавістю школярі дивилися на пожовтілі від часу газети, які зберігаються у фонді бібліотеки з 1957 року.

      Головний бібліотекар Олена Дяченко провела віртуальну екскурсію  «Музей книги нашої бібліотеки», розповіла присутнім про створення рукописної книги, про бібліотеку Ярослава Мудрого, продемонструвала   юним читачам книги-ветерани кінця ХІХ сторіччя, 1948, 1950, 1953 років видання: Бажов «Малахитовая шкатулка», Островский «Снегурочка» та інші. Виставка раритетних книг викликала величезний інтерес у школярів.

      Бібліотекар Марія Антонюк ознайомила майбутніх читачів нашої бібліотеки з полицями дитячого фонду, а також проінформувала про нові надходження літератури для дітей.  У дівчаток особливе захоплення викликали книги «Енціклопедія для дівчат», про квіти та тварин, а хлопчиків захопили книги про автомобілі та пригоди.

      Цікавим доповненням екскурсії стала захоплююча вікторина про бібліотеку і книгу. Питання задавали  Олена Дяченко та Марія Антонюк. Діти активно і впевнено відповідали на запитання вікторини. Декілька дітей прочитали вірші, за що отримали солодощі та невеличкі подарунки. Незабутнє враження справило на школярів відвідування книгосховища.

        Весело та радісно було в цей день в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсії, мали змогу записатися до бібліотеки і стати нашими читачами. Всім дуже сподобалась цікава та пізнавальна екскурсія, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів. Хочеться відзначити, що наші діти творчі, цікаві, активні!

 

Директор районної бібліотеки

імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

 

Переглядів: 510 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz