Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 24.04.2024, 12:42

Головна » 2016 » Червень » 06

Участь в обласному святі «Майстерний червень»

 

З метою відродження традиційного народного мистецтва, розвитку сучасного декоративно-прикладного та аматорського образотворчого мистецтва, розкриття творчих здібностей та підвищення професійного рівня майстрів народної творчості Житомирщини, відповідно до плану роботи управління культури Житомирської обласної державної адміністрації, щорічно в м. Житомирі проходить обласне свято декоративно-прикладного мистецтва «Майстерний червень». У неділю, п’ятого червня, в обласному святі взяли участь майстрині з смт. Городниця начолі із начальником відділу культури райдержадміністрації Г.О. Ковтун. Житомиряни і гості обласного центру з великим зацікавленням розглядали роботи наших майстринь Колесник Г.М., Лакизюк Г.М., Павлової Н.В., Абукирової Н.В..

Галина Миколаївна Колесник неодноразово представляла свої роботи в області. Руками майстрині вишита карта України, її роботи були на виставці у Верховній Раді. Портрет Галини Миколаївни красується на Дошці пошани обласного управління культури. В нашому районі є понад двісті майстрів народної творчості. Серед них - художник із с. Броницька Гута Весельський А.М. і вишивальниця із с.Чижівка Гнітецька О.М. - мають почесне звання «Майстер народної творчості». Кожного року під час проведення зональних оглядів колективів художньої самодіяльності відкриваються нові імена майстрів, і разом з тим, нові цікаві творчі роботи. Майстрині із смт. Городниця мали можливість не тільки представит ... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 06.06.2016 | Коментарі (0)

Країна дитинства – країна мрій

 

Щороку, в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей, з нагоди якого районна бібліотека для дітей підготувала для маленьких читачів району прекрасне свято «Країна дитинства - країна мрій», що відбулося в районному Будинку культури с. Ярунь. Цікава і насичена програма свята дала змогу дітям гарно провести час, поспілкуватися з однолітками та продемонструвати свої знання і таланти. На свято завітали діти та бібліотекарі сільських бібліотек з Нової Романівки, Наталівки, Піщева, Великої Горбаші, Гірок, Колодянки, Ужачина, Дідович, Токарева, Великого Молодькова, Ореп, учні недільної школи з с. Піщів.

Зі словами привітань до дітей району звернулися гості свята: головний спеціаліст відділу культури РДА Брацюк О.В., начальник служби у справах дітей РДА Бойко В.Ф., директор районної бібліотеки для дорослих ім. Лесі Українки Ковалевська Л.Д., настоятель Свято-Різдва Богородичного храму с. Піщів протоієрей Сергій Матвійчук, представник постійного спонсора заходів районної бібліотеки для дітей - маркетолог ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» Черниш О.Г.

Створити дружню і невимушену атмосферу вдалося ведучим: директору районного Будинку культури с. Ярунь Осипчук О.В. та хореографу Алексеєнку В.В. В ході свята вони також розповіли про історію виникнення Дня захисту дітей та становище дітей в сучасному світі.< ... Читати далі »

Переглядів: 566 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 06.06.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz