Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 10:52

Головна » 2015 » Вересень » 26 » Духовний світ бібліотеки
22:51
Духовний світ бібліотеки

 

                         Духовний світ бібліотеки

      

30 вересня бібліотекарі України святкують професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек.

«Гарна бібліотека є книжковим відображенням Всесвіту», - говорив відомий вчений–бібліотекознавець М. Рубакін, - відкриваючи перед читачем двері бібліотеки, ми даруємо Всесвіт. Протягом останніх десятиліть відбувається інтенсивна інформатизація суспільства, і саме в бібліотеках інформація є найбільш відкритою та доступною.

На даний час у селах нашого району функціонує 73 бібліотеки, користувачами яких, крім дорослого населення, є, також, і діти. Послугами сільських бібліотек користується 4735 читачів–учнів 1-9 кл.

Сучасним культурно-освітнім та інформаційним центром обслуговування дітей та керівників дитячого читання є районна бібліотека для дітей. Вона надає методичну допомогу в роботі з дітьми сільським бібліотекарям, проводить різноманітні семінари, практикуми для підвищення професійного рівня сільських бібліотекарів.

У кожній сільській бібліотеці оформлено дитячі куточки за віковими групами читачів, є дитячі кімнати у селах Наталівка, Таращанка, Мала Цвіля, Несолонь, Тупальці, Нова Романівка, Сусли.

Сільські бібліотеки проводять традиційні заходи до Всеукраїнського тижня дитячого читання, до Дня захисту дітей, різдвяних та великодніх свят, до ювілейних і пам’ятних дат, які відзначаються на районному, обласному і державному рівні.

Районна бібліотека для дітей взяла участь у Всеукраїнському сімейному конкурсі «Книга пам’яті мого роду», організованого в рамках заходів щодо відзначення 70-річчя Перемоги над нацизмом. Роботи на конкурс підготували юні читачі Городницької селищної бібліотеки для дітей та Колодянської сільської бібліотеки. Їх слайд-книги гідно представили наш район на обласному етапі конкурсу, за що районна бібліотека для дітей та читачі-учасники конкурсу отримали подяку від Житомирської обласної бібліотеки для дітей.

Бібліотеки району долучилися до акції «Прочитай книгу про війну», започатковану районною бібліотекою для дітей. У бібліотеках сіл Сусли, Івашківка, Ярунь, Броники, Кропивня, Дідовичі, Кануни, Ужачин, Красилівка, Таращанка, були оформлені книжкові виставки, тематичні полички, викладки літератури, біля яких проводилися бесіди, краєзнавчі та історичні години, обговорення прочитаного.

Сьогоднішня ситуація в Україні також не залишає байдужими її маленьких громадян. На підтримку наших бійців по всій країні проводиться безліч заходів та акцій. Районна бібліотека для дітей також не залишилася осторонь і запропонувала своїм читачам взяти участь у майстер-класі «Голуб миру над Україною», на який завітали бібліотекарі та діти з навколишніх сіл: Івашківка, Стриїва, Гульськ, Кикова, Сусли, Кануни, Киянка. Всі присутні долучилися до акції «Напиши листа солдату». Свої листи, вироби, малюнки і побажання діти мали змогу передати безпосередньо нашим військовим, адже в цей день до бібліотеки запросили її читача - Сандрика Миколу Миколайовича – рядового Новоград-Волинської 30-ї ОМБР.

За традицією районна бібліотека для дітей організувала і провела районний етап конкурсу «Найкращий читач України» – «Найкращий читач району – 2015». В конкурсі взяли участь сільські та шкільні бібліотеки: Броницька Гута, Городниця, Гульськ, Великий Молодьків, Колодянка, Токарів, Піщів, Несолонь, Кикова, Сусли, Нова Романівка, Федорівка, Пилиповичі, Чижівка, Ярунь, Борисівка, Велика Горбаша, Івашківка, Стриїва, Наталівка.

Яскравим і незабутнім спогадом цього літа стало для дітей району свято дитинства «Країна дитинства», проведене у смт. Городниця спільними зусиллями працівників культури і районної бібліотеки для дітей, яка була організатором свята. Бібліотеки району обслуговують населення на основі вивчення та задоволення різних інформаційних потреб усіх своїх користувачів. Завдяки зусиллям працівників сільських бібліотек створюється затишок, який є таким необхідним для користувачів .

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек щиро вітаємо бібліотечних працівників району та ветеранів бібліотечної справи зі святом! Бажаємо творчого завзяття, нових успіхів у вашій благородній праці, неодмінного зростання читацького попиту на книгу, посилення авторитету бібліотеки в суспільстві. Зичимо вам і вашим близьким міцного здоров’я, благополуччя, мирного неба, достатку у кожній оселі і прихильності долі. Нехай ніколи не покидають Вас почуття Оптимізму, Віри, Надії, Любові і Мудрості!

 

Данюк О.Б.,

завідуюча районною бібліотекою для дітей

Переглядів: 422 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz