Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 16:59

Головна » 2015 » Вересень » 26

 

                         Духовний світ бібліотеки

      

30 вересня бібліотекарі України святкують професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек.

«Гарна бібліотека є книжковим відображенням Всесвіту», - говорив відомий вчений–бібліотекознавець М. Рубакін, - відкриваючи перед читачем двері бібліотеки, ми даруємо Всесвіт. Протягом останніх десятиліть відбувається інтенсивна інформатизація суспільства, і саме в бібліотеках інформація є найбільш відкритою та доступною.

На даний час у селах нашого району функціонує 73 бібліотеки, користувачами яких, крім дорослого населення, є, також, і діти. Послугами сільських бібліотек користується 4735 читачів–учнів 1-9 кл.

Сучасним культурно-освітнім та інформаційним центром обслуговування дітей та керівників дитячого читання є районна бібліотека для дітей. Вона надає методичну допомогу в роботі з дітьми сільським бібліотекарям, проводить різноманітні семінари, практикуми для підвищення професійного рівня сільських бібліотекарів.

... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: DEN | Дата: 26.09.2015 | Коментарі (0)

День партизанської слави

До Дня партизанської слави на кафедрі юнацтва районної бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку на тему «Полісся славить своїх героїв».

З кожним роком все повніше і яскравіше розкривається перед людством всесвітньо-історичне значення перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Велике значення мало розгортання народної боротьби в тилу німецько-фашистських загарбників. Партизани і підпільники при підтримці місцевого населення не тільки здійснювали воєнні операції в тилу ворожих армій, а й дезорганізовували і підривали своєю діяльністю самі основи окупаційного режиму.

На Правобережжі перша партизанська зона виникла в північно-західній частині Житомирщини. Тут з перших днів окупації діяли партизанські загони Овруцького, Коростенського, Олевського, Народицького, Потіївського та інших районів області під командуванням О.М.Сабурова, С.Ф.Маликова, Л.Я.Іванова, С.А.Ковпака, О.Ф.Федорова, М.І.Наумова та ще багатьох інших командирів з’єднань. За короткий час партизанський рух охопив всі райони північної і частину середніх районів Рівненської області. Своїми ударами народні месники поступово витісняли ворога, поклавши початок утворенню на Волині великого партизанського краю.

... Читати далі »

Переглядів: 447 | Додав: DEN | Дата: 26.09.2015 | Коментарі (0)

Фестиваль народної творчості «Поліське перевесло»

20 вересня у селищі Ємільчине, що на Житомирщині, відбувся V обласний фестиваль народної творчості «Поліське перевесло». Захід приурочений до 430–тої річниці утворення районного центру. Організаторами свята є Управління культури облдержадміністрації, Житомирський обласний Центр народної творчості, відділ культури і туризму Ємільчинської райдержадміністрації. Фестиваль проведено з метою: розвитку та збереження джерел національної духовної культури, виявлення нових колективів народної творчості, окремих виконавців, майстрів народних ремесел, розвиток їх творчих можливостей та організація дозвілля людей, що проживають на території, забрудненій внаслідок Чорнобильської аварії. Упродовж свята на гостей та жителів Ємільчинщини чекала виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва району та області, майстер-класи з вишивки, виготовлення ляльки-мотанки, ткацтва, валяння шерстю, ковальства, іконопису, різьби по дереву; також серед розваг – батути та ігри для дітей. Програма свята була дуже насиченою, учасники фестивалю мали змогу взяти участь у конкурсі виконавців народної пісні, головним призом якого був приз землячки та народної артистки України Ніни Матвієнко. Родзинкою свята був виступ студентів Житомирського коледжу культури та мистецтв ім. І. Огієнка. У конкурсі взяли участь 25 аматорських колективів та окремих виконавців з 13 районів та 3 міст області. У програмі аматорських колективів звучали українські народні пі ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Додав: DEN | Дата: 26.09.2015 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz