Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 16.04.2024, 20:35

Головна » 2015 » Вересень » 26 » День партизанської слави
22:49
День партизанської слави

День партизанської слави

До Дня партизанської слави на кафедрі юнацтва районної бібліотеки для дорослих оформлено книжкову виставку на тему «Полісся славить своїх героїв».

З кожним роком все повніше і яскравіше розкривається перед людством всесвітньо-історичне значення перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні. Велике значення мало розгортання народної боротьби в тилу німецько-фашистських загарбників. Партизани і підпільники при підтримці місцевого населення не тільки здійснювали воєнні операції в тилу ворожих армій, а й дезорганізовували і підривали своєю діяльністю самі основи окупаційного режиму.

На Правобережжі перша партизанська зона виникла в північно-західній частині Житомирщини. Тут з перших днів окупації діяли партизанські загони Овруцького, Коростенського, Олевського, Народицького, Потіївського та інших районів області під командуванням О.М.Сабурова, С.Ф.Маликова, Л.Я.Іванова, С.А.Ковпака, О.Ф.Федорова, М.І.Наумова та ще багатьох інших командирів з’єднань. За короткий час партизанський рух охопив всі райони північної і частину середніх районів Рівненської області. Своїми ударами народні месники поступово витісняли ворога, поклавши початок утворенню на Волині великого партизанського краю.

Поліські партизани також налагодили тісні зв’язки з польськими патріотами, встановили контакт із командуванням загонами Гвардії Людової. Вони допомагали польським друзям зброєю, боєприпасами, мінопідривною технікою.

Утримання партизанами визволених ними територій мало велике значення для нашого народу. Сам факт існування партизанських країв і зон в тилу окупантів був переконливим доказом розмаху сили партизанського руху, яскравим виявом нездоланності і стійкості людей, свідченням приреченості загарбницьких планів гітлерівців.

Дуже багато книг, газетних статей про партизанський рух на Україні має наша бібліотека. В краєзнавчому фонді постійно поповнюються тематичні папки, які містять статті на дану тематику.

 

 

Матеріал підготувала

бібліотекар кафедри юнацтва

Осипчук Г.П.

Переглядів: 448 | Додав: DEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz