Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 05:12

Головна » 2016 » Квітень » 6 » «Бібліографія – орієнтир у світі літератури»
08:28
«Бібліографія – орієнтир у світі літератури»

«Бібліографія – орієнтир у світі літератури»

 

«Кожне дослідження починається з бібліографії,

а закінчується ще більшою бібліографією»

 

 

30 березня 2016 року в приміщенні районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки відбувся семінар-практикум з довідково-бібліографічної та інформаційної роботи «Бібліографія – орієнтир у світі літератури». В роботі семінару взяли участь бібліотекарі сільських бібліотек району.

Відкрила семінар-практикум директор Лариса Дмитрівна Ковалевська. Вона зробила повідомлення «Періодичні видання, як важливий інформаційний ресурс публічних бібліотек району» та звернула увагу на дотримання трудової дисципліни та додержання графіку роботи бібліотекарів сіл.

Запрошена на семінар завідувач архівного сектору РДА Ганна Кравець розповіла про збирання та використання архівних документів, які зберігаються в архіві та про процедуру звернення в її сектор. Вона провела паралель між архівами та бібліотеками, чим дуже зацікавила присутніх.

Головним бібліотекарем районної бібліотеки для дорослих Оленою Дяченко була надана консультація «Шляхи оптимізації формування фонду періодичних видань у бібліотеці». Вона ще раз наголосила про заповнення щоденника за графами ЕСМаР. Дяченко О.В. акцентувала увагу на заповненні четвертої частини щоденника роботи бібліотеки «Облік інформаційної та довідково-бібліографічної роботи».

Олена Бондар, бібліотекар-бібліограф районної бібліотеки для дітей, поділилася своїми напрацюваннями та розглянула питання різних форм інформаційно-бібліографічної роботи з дітьми.    

Бібліотекар ВКіО районної бібліотеки для дорослих Галина Семенюк, підняла питання обліку надходжень періодичних видань та їх видачі.

Бібліограф районної бібліотеки Людмила Жинська продовжила роботу семінару-практикуму за планом. Вона надала консультацію про складання інформаційних списків літератури та бюлетенів «Нові надходження», оформлення стенду «Бібліотека інформує», збирання та оформлення папок – інформаційних досьє з краєзнавчої та інших тематик, проведення бібліотечних уроків і бібліографічних оглядів.

Людмила Жинська провела показовий День краєзнавства «Знаменний письменник нашого краю», присвячений 80-річчю від дня народження Олексія Євменовича Опанасюка, якій з 1980 до 2003 року очолював Житомирську обласну організацію Національної спілки письменників України, багато творів майстра є у районній бібліотеці.

Наприкінці семінару бібліограф Жинська Л.В. провела бібліографічний огляд літератури біля книжкової виставки «Нові книги» з краєзнавства. Це книги, які бібліотека отримала у І кварталі 2016 року.

Всі консультації та повідомлення викликали жвавий інтерес. Адже кожен фахівець повинен працювати над підвищенням свого професійного рівня, розширювати свої професійні компетенції, беручи участь в таких семінарах та курсах з підвищення кваліфікації.

 

Директор районної бібліотеки імені Лесі Українки

Лариса Ковалевська

Переглядів: 482 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz