Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 02:51

Головна » 2016 » Квітень » 27 » «Безпечне довкілля - здорова людина» (до Українського дня Довкілля та Міжнародного дня Землі)
13:39
«Безпечне довкілля - здорова людина» (до Українського дня Довкілля та Міжнародного дня Землі)

«Безпечне довкілля - здорова людина»

(до Українського дня Довкілля та Міжнародного дня Землі)

 

«Все на Землі ,все треба берегти,-

І птаха, й звіра, і оту рослину.

Не чванься тим ,що  цар природи ти,-

Бо врешті, ти його частина».

Б. Лепкий

 

З метою забезпечення суттєвого поліпшення стану довкілля, щорічно у квітні проводяться заходи з озеленення та благоустрою територій. В ці дні Україна відзначає День довкілля та Міжнародний день Землі.

США були однією з перших країн, що заснували екологічні свята на державному рівні. У новій незалежній Україні, починаючи з 1998-го року, в третю суботу квітня відзначається національне свято «День довкілля». Цього дня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

22 квітня люди по всій планеті відзначають Міжнародний день Землі, як День захисту природи. Цей день покликаний об’єднати людей планети в справі захисту навколишнього середовища, нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна й має потребу в турботі і захисті.

Міжнародний день Землі в Україні майже співпадає з трагічною датою - 26 квітня. Кожен мешканець пам’ятає, що саме в цей день, 1986 року, сталася аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. Безперечно, наслідки катастрофи, - одна з найголовніших проблем довкілля, як і в нашій країні, так і за її межами. І громадський обов’язок кожного з нас - пам’ятати і всіляко сприяти оздоровленню природи, що нас оточує.

У читальному залі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки було оформлено книжкову виставку «Нам з землею разом жити». На виставці представлені книги про основи екології та охорону довкілля, про рідкісні та вимираючі види рослин і тварин України.

У бібліотеці с. Нова Романівка було проведено Екологічну годину.

Бібліотекарі Новороманівської (Валентина Войцеховська) та Ужачинської (Таїса Лавренчук) бібліотек оформили виставки «Кинь виклик світу, щоб врятувати планету» (до Міжнародного дня Землі) та «Чорнобиль – це хрест України» (до 30-ої річниці трагедії на Чорнобильській АЕС).

Бібліотекар районної бібліотеки для дорослих Анастасія Осадчук розповіла дітям про стан довкілля на сьогоднішній день та про пам’ятку поведінки на природі.

Юні читачі бібліотеки взяли активну участь у проведені заходу. Вони розповіли вірші про нашу Матінку-Природу та виконали пісню про Чорнобиль.

Бібліотекар села Ужачин Лавренчук Таїса Іванівна розповіла дітям про трагедію на Чорнобильській АЕС та її ліквідаторів. Увазі присутніх були представлені книги, які описують ті страшні події.

Бібліотекар села Нова Романівка Войцеховська Валентина Миколаївна презентувала фільм про екологію та провела вікторину, в якій із задоволенням взяли активну участь юні читачі. Вкінці вікторини Валентина Миколаївна роздала учасникам подарунки.

 

Матеріал підготувала

бібліотекар читального залу

Анастасія Осадчук

 

Переглядів: 434 | Додав: ovdiychuk16 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz