Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 06:29

Головна » 2018 » Серпень » 16

Новинки дитячої літератури



Не аби яке задоволення приносять нові книги, коли надходять до бібліотеки. Кожна нова книга – це завжди подія та нове знайомство. Нещодавно сектор по роботі з дітьми районної бібліотеки імені Лесі Українки поповнився широким асортиментом книг.
Наших читачів порадують пригоди детектива Нишпорки польського письменника Ґжеґожа Касдепке, також ви порините у дивовижну подорож М’якуша, Нетака та Непосидька від Юхима Чеповецького, познайомитесь з його шаховим солдатом Пєшкіним. Дівчинка – підліток Уда розкриє таємницю свого щоденника, у якому вона пише про себе, свою родину, шкільних друзів, і…про свої перші закоханості. Про це ви дізнаєтесь з книг норвезької письменниці Ніни Елізабет Ґрьонтведт «Привіт, це я!» і «Абсолютно не цілована».
Усі ми знаємо імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання ти знайдеш відповідь у нових гостросюжетних історичних романах «Джури…» Володимира Рутківського – одного з найблискучіших сучасних українських дитячих письменників.
Для наймолодших читачів можемо запропонувати «Дивовижні пригоди в лісовій школі» від Всеволода Нестайка.
Серія «Енциклопедія – Казка – Гра» видавництва «Гамазин» представлена п’ятьма книгами: «Полісся», «Волинь», «Галичина», «Донбасс&r ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Max7 | Дата: 16.08.2018 | Коментарі (0)

Три Спаса



Кажуть люди: «От і Спас,
Йде вже літечко від нас».
Та всього залишив Спас
Добрим людям про запас.
Мед, як сонце, золотий,
Дух від яблук запашний,
Мак, волошки, чорнобривці —
Все на Спаса пригодиться.
Хто працює, той і має,
І про того Спас подбає!
Літо красне, прощавай,
В душах нам тепло лишай.
О. Роговенко


З давніх давен в Україні з благоговінням і радістю святкували у другій половині серпня Три Спаси – Медовий, Яблучний та Горіховий.
Медовий Спас відзначають 14 серпня. Свято пов'язане з древньою візантійською традицією здійснювати хресний хід у Константинополі з Хрестом Господнім. У народі цей день називається Медовим Спасом, Спасом на воді та Мокрим, або Маккавея, так як цього дня освячують мед, і відзначають пам'ять святих мучеників Маккавеїв. У цей день віряни згадують сімох братів Маккавеїв, їхню матір Соломонію та учителя Єлеазара, які в далекому 166 році до нашої ери поплатилися життям, бо сповідували віру в Істинного Бога.
Другий Спас Преображення Господнє, одне з 12 головних православних свят, яке відзначається 19 серпня. Тоді Господь преобразився перед трьома своїми учнями на горі Фавор. У народі цей Спас називають «Яблучним», так як в цей день освячують перший урожай фруктів яблука, груші, виноград. Третій Спас називають не лише Горіховим, а й Полотняним, а також і Хлібним. Після свята Успіння Пресвятої Богородиці закінчувалася жнива, а значить, на Третій Спас пекли хліб з нового врожаю та пироги. Третій Спас по праву називали Горіховим Спасом. В це ... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: Max7 | Дата: 16.08.2018 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz