Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 19:31

Головна » 2016 » Травень » 30

Життям своїм відстояли країну

 

6 травня біля стелли загиблих солдатів-воїнів під час Великої Вітчизняної війни в селі Борисівка був проведений урочистий мітинг та святковий концерт, присвячений 71-ій річниці Дня Перемоги.

На цю урочисту подію були запрошені: сільський голова Т.В. Мосійчук та кеівник СТОВ «Птахівник» В.Д. Гальчук, ветеран війни Знахорський І.К.

Мітинг розпочав Гімн України. Разом з учнями школи фольклорний колектив «МОЛОДИЧКИ» провів святковий концерт. Учні розповідали вірші, а у виконанні фольклорного колективу були виконані пісні воєнних років («Альоша», «Журавлі» та багато інших).

На кінець свята фольклорний колектив разом з учнями школи виконав пісню «Перемога - свята перемога».

 

Завідуюча клубом с.Борисівка

Коваль Л.І.

... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

«Минуще все, лиш слово не мине»:

День рівноапостольних Кирила та Мефодія.

День слов’янської писемності й культури.

 

Виникнення письма має надзвичайно важливе значення в історії народу. Письмо – одне з найістотніших знарядь культури, яке в просторі й часі розширює функціонування мови.

Щорічно, 24 травня, у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія — творців слов’янської писемності.

В Україні День слов’янської писемності й культури встановлено відповідно до Указа Президента України і відзначається щорічно 24 травня.

Слов’янська писемність була створена в IX столітті близько 862 року. Новий алфавіт отримав назву «кирилиця» на ім’я візантійця Костянтина, який, прийнявши чернецтво, став Кирилом. А допомагав йому в богоугодній справі освіт ... Читати далі »

Переглядів: 362 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

День борців за волю України

 

За рідну домівку поклали життя вірні діти,
герої, що завжди залишаться в наших серцях,
за землю, за матір зробили, що мали зробити,
герої не гинуть, герої живуть у піснях.

 

23 травня в Україні відзначають День Героїв. Це свято - на честь українських борців за волю нашої держави.

Українські герої поставили свободу рідного народу понад свої особисті інтереси і присвятили власне життя служінню українській нації. Це прості жінки та чоловіки, хлопці та дівчата, діти та літні люди, які стали до лав: 

-  руських дружин великого князя Святослава і короля Данила;

- козацьких полків Богдана Хмельницького, Івана Мазепи, Івана Виговського;

-  Української Галицької Армії Мирона Тарнавського;

-  Січових стрільців Дмитра Вітовського;

-  Армі ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

«День Європи в Україні –

шлях до Європейського суспільства»

 

На кафедрі юнацтва районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки до Дня Європи було проведено бібліографічний огляд літератури: «День Європи в Україні – шлях до Європейського суспільства».

З 2003 року, відповідно до Указу Президента, в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи.

Три з половиною десятиліття тому на Міланському саміті 1985 року лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати «День Європи».

День Європи жителі України відзначають як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Поглиблення інтеграційних інтересів на нашому континенті відповідає національним інтересам України, яка географічно і політично є безперечно європейською державою. Поступ глобалізації у світовій політиці та економіці, територіальне розширення Європейського Союзу та його безпосереднє наближення до наших кордонів створюють додаткові передумови для активізації участі України у цих процесах.

... Читати далі »
Переглядів: 409 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

«Шевченківські лауреати Житомирщини»

Виповнилося 55 років від дня заснування Національної премії України імені Тараса Григоровича Шевченка. Найвища відзнака в галузі літератури, мистецтва і культури України увінчує найвидатніші твори не тільки українських, а й зарубіжних митців. Освячена іменем великого Кобзаря, ця творча нагорода має незаперечний авторитет і в Україні, і в усьому світі. Рішення про присудження премії приймає Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, створений Указом Президента України.

Житомирський край багатий на видатних людей, серед яких є лауреати Шевченківської премії в галузі літератури, музики, мистецтва, кіно, а також архітектури. Премії з кіномистецтва отримали: Барсук Володимир Олексійович, Левчук Тимофій Васильович, Мужук Леонід Петрович; музичне мистецтво: Лятошинський Борис Миколайович, Краснощок Леонтій Антонович; література: Медвідь В’ячеслав Григорович, Нечерда Борис Андрійович, Пасічник Михайло Павлович, Пашковський Євген Володимирович, Шевчук Валерій Олександрович; образотворче мистецтво: Максименко Микола Антонович; архітектура: Коломієць Володимир Євпатійович, Скуратовський Василь Павлович. Попович Мирослав Володимирович отримав Шевченківську премію в 2001 році за книгу «Нарис історії культури України».

Щороку, у святий для всіх нас українців день – День народження нашого Пророка-Кобзаря Тараса Шевченка - 9 березня, Україна дізнається і ... Читати далі »

Переглядів: 399 | Додав: ovdiychuk16 | Дата: 30.05.2016 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz