Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 23:06

Головна » 2015 » Травень » 21

День Європи в Україні

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах. Кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «Європейському домі».

Україна – єдина держава не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. Вже дванадцять років поспіль відповідно до Указу Президента України від 19 квітня 2003 року «Про День Європи», у третю суботу травня відзначається це свято.

Головною метою відзначення в Україні Дня Європи є:

- формування позитивної громадської думки щодо євроінтеграційного курсу України;

- ознайомлення якомога ширшого кола громадськості з європейськими цінностями та традиціями;

- популяризація загального європейського культурного надбання серед громадськості, зокрема, молоді;

... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: DEN | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

ОБЛАСНИЙ  ФЕСТИВАЛЬ  ХОРЕОГРАФІЧНОГО  МИСТЕЦТВА

Згідно наказу управління культури облдержадміністрації, 17 травня в смт. Іршанськ Володарсько-Волинського району відбувся обласний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва. В конкурсі взяли участь біля сорока хореографічних колективів області і м.Житомира. Кожен колектив, згідно положення про конкурс, представив по три танці. Загалом було переглянуто більше сотні хореографічних номерів у чотирьох номінаціях. Члени журі конкурсного заходу, до складу якого ввійшли митці хореографічного мистецтва і провідні фахівці галузі культури області, переглянули конкурсні виступи та, керуючись критеріями оцінювання, визначили переможців. З нашого району в обласному конкурсі хореографії виступило три колективи: зразковий танцювальний колектив «Віночок» с.Пилиповичі (керівник С.Кочубей), танцювальний колектив «Киківчаночка» с.Кикова (керівник О.Тимощук) і танцювальний колектив «Ярунський зорецвіт» районного Будинку культури с.Ярунь (керівник В.Алексеєнко).

За успішний виступ та пропаганду українського хореографічного мистецтва оргкомітет свята відзначив дипломами та пам’ятними подарунками колективи «Віночок» і «Ярунський зорецвіт», а танцювальний колектив «Киківчаночка» за підсумками конкурсних переглядів в номінації «Сценічний український танець» за ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: DEN | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

Сім’я – святиня духу людського

      Підтримка сім’ї – один з головних пріоритетів української держави. Як і у всьому світі, 15 травня в Україні відмічають Міжнародний день сім’ї. Це свято було засноване постановою ООН з метою звернути особливу увагу на проблеми сім’ї, як базового осередку суспільства.

Сім’я, як основний елемент суспільства, була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу. Благополуччя родини - ось мірило розвитку і прогресу країни.

         До Міжнародного дня сім’ї та Дня матері в читальному залі районної бібліотеки для дорослих оформлено виставку-перегляд «Сім’я – святиня духу людського». На ній представлено літературу про взаємовідносини в сім’ї, естетичне та трудове виховання дітей, збереження здоров’я членів родини, родинне дозвілля, побут, звичаї та традиції української сім’ї, а також поезія українських поетів ХІХ – ХХІ ст. про батька та матір. Велику зацікавленість ... Читати далі »

Переглядів: 421 | Додав: DEN | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

Герої не забуті

З метою увічнення пам'яті захисників Батьківщини, полеглих на сході України, популяризації їхніх подвигів на державному рівні, за розпорядженням голови районної державної адміністрації тринадцятьом загиблим воїнам, бувшим учням загальноосвітніх шкіл району, будуть встановлені пам’ятні дошки на будівлях шкіл. 

         13 травня одразу в двох селах – Гульськ та Сусли на фасадах місцевих шкіл відкрито пам’ятні дошки загиблим на сході України воїнам. У Гульську – Юрію Чечету та Василю Подолянчуку; у Суслах – Акі Камбарову.

Чечет Юрій Васильович, сержант 30-ї окремої механізованої бригади, призваний на військову службу по мобілізації. Загинув 6 серпня 2014 року під час виконання бойового завдання у ході проведення антитерористичної операції в районі міста Сніжне Донецької області. І лише 19 грудня 2014 року знайшов свій останній прихисток і спокій у рідній землі. 

Подолянчук Василь Володимирович, старший сержант 12 інженерного полку, проходив військову службу за контрактом. В ході проведення антитерористичної операції на сході України, 19 вересня 2014 року загинув внаслідок отриманої травми.

... Читати далі »

Переглядів: 674 | Додав: DEN | Дата: 21.05.2015 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz