Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 21:46

Головна » 2014 » Листопад » 28

 «Червона рута» - 2014»  у  Житомирі

 

23 листопада 2014 року в актовій залі Житомирського технологічного університету пройшов обласний відбірковий конкурс найбільшого та найперспективнішого Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики «Червона рута». Фестиваль започаткований у Чернівцях у 1989 році. Відтоді фестиваль дав путівку у творче життя не одному десятку молодих, талановитих співаків, музикантів, лауреатів, переможців «Червоної рути». Метою мандрівного конкурсу є пошук обдарованих виконавців від 5 до 40 років у жанрах популярної, танцювальної, акустичної музики, рок-музики та українського автентичного фольклору. Для того, щоб узяти участь у відбірковому турі, до м. Житомира приїхало чимало охочих творчих претендентів з різних куточків нашої області. До Житомира на відбірковий тур приїхав виконавчий директор фестивалю Мирослав Мельник та працівники дирекції фестивалю. Вони та фахівці з обласного управління культури і туризму облдержадміністрації, науково-методичного центру народної творчості стали членами журі. З числа десятків конкурсантів вибирали тих, хто поїде на фінал фестивалю «Червона рута» до м. Києва.

Перед початком відбіркового туру перед присутніми виступив Мирослав Мельник. Він розповів про фестиваль, про те, що його учасники мають вже на відбірковий тур підготувати три твори українською мовою, співати і грати &laqu ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: Tamplier13 | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

Світ очима митця

До 35-річчя Житомирської спілки художників України

 

 

Житомирщина — край, якому Богом дана казкова природа, невичерпні природні ресурси, віками сформована культура.

Історія цієї землі пов’язана з іменами видатних діячів культури і мистецтва.

Наприкінці 2014 року Житомирській обласній організації Національної спілки художників України виповнюється 35 років. Організація об’єднує 36 художників, серед яких - живописці, скульптори, графіки, монументалісти, майстри декоративно-ужиткового мистецтва.

До цієї дати в Новоград-Волинській районній бібліотеці для дорослих імені Лесі Українки було проведено краєзнавчо-мистецьку годину, на якій представлено книжкову виставку «Світ очима митця».

Велику увагу приділяють працівники бібліотеки збору краєзнавчих матеріалів про митців рідного краю. Бібліотекарі оформили інформаційну папку «Магічне коло творчості: Художники Звягельщини».

У кожного художника свій світ, своя духовна галактика. А поєднує митців вічний дух пошуків творчості, прагнення краси, гармонії, досконалості.

... Читати далі »

Переглядів: 458 | Додав: Tamplier13 | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

 

День  Гідності  та  Свободи

 

21 листопада 2014 року Указом президента України встановлено День гідності та свободи, який українці будуть відзначати віднині і навіки. Саме цього пам’ятного дня, в с.Гульськ, біля Пам’ятного знаку Т.Г.Шевченку, проведено День Гідності та Свободи.

Прибувши на Панську гору, всі потрапили наче в казку. Дерева, які дивилися вниз, на річку Случ, були вкриті срібним інеєм, що танув на очах, виблискуючи на сонці всіма барвами веселки. Не дарма це місце так полюбляв великий Кобзар Т.Г.Шевченко.

На західі були присутні: голова районної Ради Ф.В.Весельський, перший заступник голови районної державної адміністрації Р.М.Кирилюк, заступник голови районної державної адміністрації Н.В.Даниленко, радник депутата Верховної Ради України В.М.Литвина, депутат районної ради М.О.Іванюк, діти місцевої школи, жителі села.

Ведучі коротко розповіли про те, що Україна - країна трагедій і краси, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу і чорної її зради, країна довгої героїчної боротьби. Ми стали сильнішими і загартованішими, бо такими нас зробили любов і боротьба за нашу незалежність, дві останні революції - ... Читати далі »

Переглядів: 482 | Додав: Tamplier13 | Дата: 28.11.2014 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz