Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 28.03.2024, 16:01

Головна » 2013 » Січень » 28

На Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини Президент України Віктор Янукович заявив: 2013-ий буде Роком дитячої творчості. Відповідний Указ № 756/2012 «Про проведення у 2013 році в Україні Року дитячої творчості» Президент підписав 28 грудня 2012 року. Талановиті діти – головний ресурс процвітання кожної нації. Талант- одна з природжених якостей духовного складу особистості, але щоб природні здібності стали справжнім талантом, обдарованій людині доводиться багато вчитися і працювати над собою.
Активним помічником дитини в пізнанні необмеженого світу духовних цінностей, розвитку художніх і творчих здібностей, підтримки інтересу до читання книжок є районна бібліотека для дітей, яка сьогодні створює дітям і підліткам комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування, сприяє поповненню інформаційного багажу, надає творчий простір для проведення дозвілля.

Серед читачів бібліотеки є багато талановитих дітей, і один з них – учень Івашківської ЗОШ Кравченков Андрій, який має незвичне для хлопця захоплення – вишивання.




Хлопець зараз є дев’ятикласником, а вишивати почав навчаючись у 5 класі. Спочатку це були прості "дитячі” сюжети, а на даний час Андрій опановує більш складну і відповідальну роботу – вишивання ікон. Образи Миколи Чудотворця і Серафима Саровського, а також деякі інші роботи Андрія Кравченкова представлені на виставці, організованій у районній бібліотеці для дітей.



Відвідувачі бібліотеки з цікавістю та захопленням знайомляться з творчістю талановитого підлітка, на прикладі якого з упевненістю можна стверджувати, що наша держава має майбутнє, якщо в ній живуть такі обдаровані діти.





Можлив ... Читати далі »
Переглядів: 675 | Додав: Max7 | Дата: 28.01.2013 | Коментарі (0)

МИСЛИТЕЛЬ-ГУМАНІСТ СВОЄЇ ЕПОХИ 
( до 230-річчя від дня народження Ф.Стендаля, французького письменника) 

Творчість Ф.Стендаля, видатного французького письменника навічно увійшла до скарбниці художніх надбань людства. Для нього пізнання себе і світу було процесом становлення його як митця, мислителя і громадянина, нерозривно пов’язаного з долею свого народу, з життям Франції, що переживала буремні часи своєї історії.
Народився письменник 23 січня 1783 року в Греноблі, на півдні Франції. Першим етапом для юного Анрі стало навчання в Центральній школі, де він вперше опинився в середовищі своїх ровесників. З дитинства його дуже приваблювала література, математика, захоплювався грою на скрипці, кларнеті, брав уроки співу. Закінчивши у 1799 році Центральну школу і здобувши першу нагороду, Стендаль їде в Париж щоб розпочати нове самостійне життя.
Роки навчання і роки мандрування – з них склалося все життя Стендаля, сповнене самовдосконалення, глибоких філософських роздумів і шукань свого шляху в мистецтві, невпинній праці. Зачарований красою природи і неповторними шедеврами мистецтва, архітектури Італії письменник розпочинає свою літературну діяльність.
За своє життя він написав багато геніальних творів, які висвітлювали життя та побут Італії тих часів, розкривали естетичні переживання і деякою мірою були автобіографічними. Найвідоміший його роман «Червоне і чорне» увічнив ім’я автора.
В 1842 році на повному творчому диханні, не визнаний за життя, помер великий французький письменник, ввійшовши в безсмертя. Його твори перекладені багатьма мовами, видаються і перевидаються великими тиражами. Шанувальники Стендаля в нашій країні мають змогу читати класика французької літератури ... Читати далі »
Переглядів: 604 | Додав: Max7 | Дата: 28.01.2013 | Коментарі (0)


До 80-річчя від дня народження Є.Дударя, українського письменника-сатирика в районній бібліотеці для дорослих оформлено книжкову виставку. На якій представлено твори письменника, книги про нього та статті із періодичних видань.

Людину формує родина, час та епоха, природне й духовне довкілля. Це у повні стосується й творчої особистості, навіть якщо її значною мірою, починаючи з найпершого свідомого кроку і слова, «запрограмовано» Господом.
Дудар Євген Михайлович з’явився на світ 24 січня 1933 року в с.Озерна Зборівського району Тернопільської області у родині сільського кравця Міхала.
Перші зародки почуття смішного, комічного з’явились у малого Євгена саме під впливом батька. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету. Працював в редакції журналу «Перець».
Лауреат премії ім. Остапа Вишні Євген Дудар – ім’я, що не потребує додаткових особливих характеристик, воно самобутнє, воно промовляє саме за себе і посідає помітне місце гурті сучасної національної еліти.





Матеріал підготувала
бібліотекар абонементу
районної бібліотеки для дорослих
Бака М.Р.
Переглядів: 779 | Додав: Max7 | Дата: 28.01.2013 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz