Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 03:59

Головна » 2012 » Вересень » 12

У серпні 1997 року Указом Президента України на підтримку ініціативи ветеранів танкових військ і танкобудівників України встановлено святкування Дня танкіста щороку у другу неділю вересня.

9 вересня в урочистостях з нагоди Дня танкіста та 71-ї річниці 30-ї окремої механізованої бригади у м. Новограді-Волинському узяв участь Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.



Після урочистостей на фортеці за палацом культури відбулося цікаве театралізоване дійство „Козацькі розваги", підготовлене працівниками відділу культури і туризму райдержадміністрації і присвячене цій знаменній даті. Сценарій театралізованого дійства написаний методистом районного методичного центру народної творчості відділу культури і туризму Н.В. Петрук. 




Присутні на святі мали змогу побачити показові виступи багаторазового чемпіона світу, України, області з гирьового спорту серед ветеранів, дворазового рекордсмена Книги рекордів Гіннеса України, рекордсмена Всесвітньої Книги рекордів з підняття гир, заслуженого працівника фізичної культури і спорту України Олександра Дідовця. Гості свята змогли взяти участь у різноманітних козацьких іграх-змаганнях, відгадати цікаві загадки на історичну тематику, а також насолодитися виступом неодноразових учасників пісенних конкурсів та фестивалів сестер Ліани та Ірини Радецьких, Софії Цибульської, Наталії Михальчук, Ангеліни Котвіцької. Звучали віршова ... Читати далі »
Переглядів: 651 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)


Згідно наказу управління культури і туризму облдержадміністрації від 29.05.12 № 118 «Про проведення ІІ обласного фестивалю-конкурсу «Поетичний марафон «Оксія», представники від Новоград-Волинського району Коханевич Богдан (с. Ярунь) та Козирацька Оксана (с. Ярунь) узяли участь у конкурсі. І тур фестивалю конкурсу проведено 7 вересня в міському палаці культури м. Новоград-Волинський.
Журі конкурсу оцінювали оригінальність сюжету, актуальність, гостроту тематики, особливість авторського стилю, виконавську майстерність, культуру мови. Коханевич Богдан та Козирацька Оксана читали власні твори в номінації «лірика».
Окрім представників міста Новоград-Волинський та Новоград-Волинського району, участь у конкурсі брали представники Ємільчинського, Червоноармійського, Лугинського, Олевського, Черняхівського, Володар-Волинського та Овруцького районів. Заключний гала-концерт переможців конкурсу буде проведено 29 вересня 2012 року.






Завідуюча РМЦНТ
Повторейко М.П.
Переглядів: 663 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)


На виконання наказу управління культури і туризму облдержадміністрації № 164 від 03.09.12 «Про участь фольклорних колективів», з метою виявлення самобутніх творчих колективів, відродження, збереження та популяризації традиційних видів народного мистецтва, звичаїв, обрядів української духовної спадщини Полісся, народний аматорський фольклорно-етнографічний гурт Будинку культури с. Гірки «Перлина» узяв участь у V Всеукраїнському фольклорному фестивалі «Поліське весілля». Фестиваль проходив 8 вересня у міському парку культури та відпочинку імені Ю.Гагаріна м. Житомира. 



На свято з`їхалися учасники з різних регіонів України, де були показані збережені та популяризовані традиційні види народного мистецтва, звичаї та обряди духовної спадщини Полісся. Колектив «Перлина» гідно представив наш район на фестивалі, привізши із собою випечений та прикрашений барвінком і квітами коровай. 



Весільні пісні у виконанні учасників гурту із Гірок гарно сприймалися глядачами, котрі зібралися того дня у парку культури та відпочинку. Фольклорно-етнографічний колектив «Перлина» є постійним учасником Всеукраїнських, обласних та районних заходів, неодноразово представляв наш район у Житомирі, Києві та інших містах України.



Мат ... Читати далі »
Переглядів: 813 | Додав: Max7 | Дата: 12.09.2012 | Коментарі (0)

Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz