Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 15:29

Головна » 2018 » Травень » 8 » Зі сплаву геройства мертвих та живих писалося ім’я – Перемога
22:36
Зі сплаву геройства мертвих та живих писалося ім’я – Перемога

Зі сплаву геройства мертвих та живих писалося ім’я – Перемога


І живуть у пам’яті народу
Його вірні дочки і сини,
Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Їх життя, їх помисли високі,
Котрим не судилось розцвісти,
Закликають мир ясний і спокій,
Як зіницю ока, берегти.
В. Симоненко



З цвітінням садів, буянням квітів і дерев, золотом і сріблом бойових нагород до нас приходить перемога. День перемоги назавжди залишиться символом героїчного минулого, величі духу нашого народу. Стійкість, мужність, самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті в ім'я перемоги над нацизмом – істинний приклад для нащадків. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.


У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено розгорнуту книжкову виставку «Немеркнуче світло великого Подвигу» до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Представлені книги присвячені подіям воєнних днів, вшануванню пам'яті героїв, які полягли в боях за визволення нашого Новоград-Волинського району та всієї країни, ветеранам війни, які ціною неймовірних зусиль зуміли вигнати ворога з рідної землі і титанічною працею відбудувати мирне життя. Відвідувачі районної бібліотеки мають можливість ознайомитись з матеріалами періодичних видань, які зібрані в теках «Вклонімося полеглим і живим», «Визволення міста Новоград-Волинського і району від фашистських загарбників» та переглянути книги, які знаходяться у нашій бібліотеці: «Друга світова війна в історичній пам’яті України», «Війна і міф. Невідома Друга світова», «Спогади – заповіти ветеранів», «Ніхто не забутий, ніщо не забуте», «Новоград-Волынский укрепленный район: 1932-1941», «Запам’ятаймо їх імена: вони чесно служили Батьківщині», «Стривожена пам’ять».
Усе далі і далі відходять ці грізні роки війни, але дні визволення рідної України назавжди залишаться в пам’яті народній, в архівах, музеях, бібліотеках, як символ пам’яті за загиблими воїнами-визволителями, ветеранами.

Матеріал підготувала
бібліотекар читального залу
Віталіна Артеменко

Переглядів: 363 | Додав: Maksim | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz