Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 20.04.2024, 11:53

Головна » 2014 » Жовтень » 7 » З любов’ю - заради миру
09:44
З любов’ю - заради миру

«З  любовю - заради  миру»

Упродовж багатьох століть нашу землю безпощадно топтали лихі та ненависні народи, які нав’язували нам свої знамена, правила, свої погляди та амбіції, забирали та оскверняли наше ім’я, що дане Богом. Однак, наш волелюбний народ ніколи не здавався, не падав на коліна і вмів з мужністю відстояти честь своєї Батьківщини. Саме завдяки любові, відданості до рідного краю, своїй нетлінній тязі до свободи ми наприкінці ХХ століття змогли вибороти право на незалежність. І сьогодні, коли, здавалося, що можна вільно дихати, жити спокійно в мирі та злагоді, починаємо розуміти, якої ціни нам коштує мирне небо, тому що на Сході Батьківщини – війна.

Ціною сотень, тисяч людських життів 2014 рік увійшов в історію України, цим самим поставивши під загрозу існування нашої суверенності.

 

А Україна житиме! Я знаю!
Вона цвістиме серед всіх держав,
Бо ще не бачив світ такого краю,
Щоб за свободу люд життя поклав.
Щоб на війну ішли, як добровольці,
Боротися за волю та за нас,
У Бога попросивши МИРУ й Сонця...
Ми переможемо! Уже прийшов наш час!!!

      

Козацька честь та відважний дух – ось одна з найцінніших якостей, якою завжди відрізнявся наш народ. Ми, українці, вкотре доводимо, що ніхто й ніколи не зміг та не зможе зламати нас, ніхто не посягнеться на нашу свободу. Сьогодні сотні добровольців, які ідуть захищати нашу країну і її суверенітет, мільйони волонтерів, які збирають кошти на українське військо, допомагають і військовим, і їхнім родинам у ці складні для України часи.

В українській родині завжди було так: радість спільна та горе завжди спільне. В прекрасний день Воздвиження Хреста Господнього 27 вересня жителі села Чижівка об’єдналися для того, щоб підтримати своїх дітей, чоловіків, батьків, які зараз знаходяться в зоні бойових дій. В приміщенні клубу зібралися дружини, батьки, діти та всі небайдужі Чижівчани, які проявили максимум єдності, згуртованості та патріотизму. Слово та пісня – дві складові, які вдало поєдналися в благодійній акції під лозунгом «З любов’ю заради - миру», що організували аматори села Чижівка, начолі з керівником, прекрасною людиною, завідуючою клубом Кузьменко Валентиною Миколаївною, а також з художнім керівником Одинцовим Степаном Михайловичем. Благодійний концерт проводився на підтримку військовослужбовців 30 ОМБР, учасників бойових дій, які зараз знаходяться на Сході та для поранених, що знаходяться в госпіталях. У фойє клубу стояла скринька для збору коштів, яку поповнювали упродовж концерту. Допомага була різна, - хтось привіз візок продуктів і засобів гігієни, хтось зимні, теплі речі, а хтось клав до спільного візка одну-дві консерви. Але й така допомога не є зайвою!

Сільський голова Ратушнюк А.В., звертаючись до присутніх на концерті жителів села зазначив, що подібні заходи дуже важливі для наших земляків, які воюють за свободу і цілісність держави на її Сході. Хвилиною мовчання присутні вшанували полеглих бійців від рук терористів на Сході. Атмосферу патріотизму тримали учасники концерту: аматори села Чижівка, міста Новограда-Волинського та Чижівської ЗОШ І - ІІІ ступенів. Усіх, хто брав участь у благодійній акції об'єднало спільне прагнення – допомогти українським захисникам Вітчизни в тривожний час російської агресії. На концерті лунали авторські пісні співачки, бандуристки Олени Коростельової з м.Новограда-Волинського, співака Володимира Франта, який доклав чимало зусиль для того щоб цей концерт відбувся, Іванни Конончук, хорового колективу села Чижівка та учнів Чижівської школи І-ІІІ ст. Своїми віршами приємно здивувала і жителька с. Чижівка, місцева поетеса Марія Петльована. Благодійний концерт тривав упродовж півтори години. Після виступу кожного артиста лунали бурхливі оплески. На завершення всі учасники концерту й глядачі виконали пісню «Не спи, моя рідна земля». Своєю творчістю учасники концерту підтвердили головний патріотичний девіз - шляхом миру, а не розбрату іде наша Поліська земля, наша Батьківщина, наш народ, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

На останок хочеться згадати слова великого українського поета Василя Симоненка, який у своїх творах говорив про те, що ми всі звичайні українці, маємо об’єднатися заради миру й майбутнього нашої країни. Мусимо стати однією великою родиною, яку не зможе перемогти жоден ворог. 

Народ мій є! Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ!

Пощезнуть всі перевертні й приблуди,

І орди завойовників-заброд!

 

 

                                                                                     Матеріал підготувала

                                                                                                 методист РМЦНТ

                                                                                                       Конончук Іванна

 

Переглядів: 480 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz