Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 23.04.2024, 21:45

Головна » 2014 » Квітень » 2 » Всеукраїнський тиждень дитячого читання «У світ дитинства через книгу»
21:47
Всеукраїнський тиждень дитячого читання «У світ дитинства через книгу»

Всеукраїнський тиждень дитячого читання 

 «У світ дитинства через книгу»

           

 

 

         За доброю традицією щорічно, під час весняних канікул, районна   бібліотека для дітей  зустрічає своїх читачів особливими святковими заходами,  які об’єднуються у програму Всеукраїнського  тижня дитячого читання. Тому надзвичайно багатим на цікавинки став  цей тиждень для користувачів  бібліотекою, як місцевих, так і з сіл Стрієва, Івашківка та Гульськ. Вони не були  просто пасивними відвідувачами свята, а отримали можливість активного спілкування з друзями та книгами.

       На відкриття Тижня  працівники бібліотеки  - бібліограф Бондар О.А. та бібліотекар Артеменко В.М. підготували цікавий сценарій, який дав змогу читачам ознайомитись  з історією виникнення  книг,  показати свої знання дитячої літератури, проявити кмітливість,  відповідаючи на запитання веселої казкової вікторини. Вразили своєю ерудицією Самохін Едуард, Хорботович Олександр, Глушко Діма, Лавренчук Андрій, Грушко Олег.  Распутіна Валерія, Стасюк Сніжана та Троїцька Марина продемонстрували ще і свої співочі таланти.

 

 

       

    

    

 

 

          Не залишили поза увагою бібліотекарі 200-річчя Т.Г. Шевченка.  Під час Дня інформації «Шанує Тараса велика родина», підготовленого бібліографом Бондар О.А., читачі дізналися багато  цікавих фактів з життя Великого Кобзаря, ознайомилися з літературою, представленою   на книжковій виставці «Великий син великого народу», взяли участь у літературній вікторині за творами Тараса Шевченка, а також віддали шану поету, продекламувавши його вірші.  Неабияку увагу читачів привернула виставка малюнків дітей району «Палітра Шевченкового слова».

 

 

        

 

        

 

              Проявити власну творчість, фантазію та уяву юні читачі бібліотеки мали змогу на майстер-класі із виготовлення книжкових закладок «Закладки книжкові - помічниці чудові»,  який провела бібліотекар Артеменко В.М.  

 

 

      

 

 

 

         Надзвичайно яскравим заходом став мультфеєрверк «Зі сторінок книг – на екрани». Читачі із задоволенням переглянули добірку мультфільмів за сюжетами відомих казок, підготовлену методистом по роботі з дітьми Метельським В.М.

 

 

    

            Зацікавили юних відвідувачів  і  книжково-ілюстративні виставки, оформлені в молодшому відділі та у читальній залі бібліотеки. Виставка «Книги-ювіляри 2014» знайомить  із літературними творами, які цьогоріч святкують ювілеї. Несподіванкою для дітей стало те, що, наприклад,  казка «Снігова королева»   Г.- Х. Андерсена написана аж 170 років тому,  180 років виповнюється  казці О.С. Пушкіна «Казка про золотого півника», 90 років - казці  К. Чуковського «Муха Цокотуха», 60 років - повісті М. Носова  «Пригоди Незнайки та його друзів». На виставці  «Читач сказав «Супер!» представлено найулюбленіші книги читачів бібліотеки, деякі з них вони перечитали не один раз і рекомендують своїм друзям.                                                  

       

 

            

         Тиждень дитячого читання в районній  бібліотеці для дітей пройшов весело, цікаво і змістовно.  Читачі залишилися задоволені усіма проведеними заходами і, звичайно, солодким частуванням, організованим для них  працівниками бібліотеки, а бібліотекарі – усвідомленням того, що незважаючи на сучасні реалії, коли конкуренцію книзі все частіше складає комп’ютер, діти все-таки цікавляться книгами і люблять читати.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Матеріал підготувала

завідуюча районною бібліотекою для дітей

Данюк О.Б.

Переглядів: 692 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz