Меню cайту





Пошук

Оголошення

Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Корисні сайти







Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 27.04.2024, 06:42

Головна » 2014 » Лютий » 21 » Вогонь її пісень не згасять зливи літ
23:47
Вогонь її пісень не згасять зливи літ

Вогонь її пісень не згасять зливи літ

 

   Кожним словом, кожним променем думки,

Кожним болем своїм в душі нашого народу

Людина, що ім’я їй Леся Українка.

                                                                                                                                                                                                                   Олесь Гончар

Леся Українка – гордість української нації, наша славетна землячка. Вже багато написано про видатну письменницю, поетесу, громадську діячку, та ми знову і знову знаходимо нові слова – щирі і вдячні щоб доторкнутись до душі кожного українця.

      20 лютого 2014 року у районній бібліотеці ім. Лесі Українки, напередодні 143-ї річниці від дня народження поетеси були проведені щорічні Лесині читання «Паростки Лесиного краю».
 

Ведуча читань головний бібліотекар Дяченко Олена Василівна коротко торкнулась сторінок життя та творчості жінки, яка стала символом України. На цю літературну годину ми запросили дітей та дорослих з Новоград-Волинського району, які кохаються в поезіях Лесі Українки і пишуть власні вірші.




Почесним гостем на заході був директор музею родини Косачів Куценко Сергій Валентинович. Він дуже в цікавій формі розповів всім присутнім про музей, який відмічає 15 років від дня свого створення, про нові експозиції, присвячені Лесі Українці.  
 




Під час проведення свята лунала музика та пісні у виконанні учнів школи мистецтв: Ющенків Дар’ї та Ілони, дуету бандуристок. Цих талановитих дітей навчають:  заслужений працівник культури України Матвійчук Віра Юріївна та Вовк Інна Степанівна.




































   За традицією, що вже склалась за багато років,  у Лесиних читаннях брали  участь  бібліотекарі сіл району: Ярунь, Суховоля, Колодянка, Сусли, Токарів, Великій Молодьків, Ужачин, Дідовичі, Косенів, Тернівка, Нова Романівка зі своїми юними читачами, які виконували твори Лесі Українки, поезії про неї та власні вірші.  


Справжнім метром для юних поціновувачів поезії виявився поет-аматор з Великого Молодькова, колишній учитель школи Пилипчук Петро Васильович. Він просто зачарував усіх присутніх своїми творами, які мають різносторонню тематику: це і вірші про рідний край, і про природу, і для дітей, і любовна лірика.


Окрасою в оформленні читального залу бібліотеки була  експозиція власних виробів з бісеру та ляльки-мотанки бібліотекаря Ющенко Альони Василівни.  




      Наприкінці літературних читань директор районної бібліотеки Ковалевська Лариса Дмитрівна щиро подякувала учасникам заходу за активну участь в літературних  Лесиних читаннях, за прекрасні поетичні та акторські здібності, любов до української поезії і вручила подяки від відділу культури райдержадміністрації та  районної бібліотеки. І ще всі учасники отримали пам’ятні подарунки. Присутні сільські бібліотекарі одержали в подарунок примірник нової книги, яка нещодавно побачила світ, Ніни Талько-Петрук «Виласкавиці Волхвині» з автографом авторки. Ці книги було вручено директором районної бібліотеки Ковалевською Л.Д. від імені письменниці.

    Районна бібліотека ім. Лесі Українки ще раз довела,  як вона береже і примножує  духовну спадщину  свого краю та всього українського народу

Матеріал підготували

працівники районної бібліотеки

ім. Лесі Українки

 

Переглядів: 706 | Додав: Tamplier13 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Відділ культури Новоград-Волинської районної державної адміністрації© 2011-2024

e-mail:   rda-kultura@rambler.ru           тел.:   (04141)52276
Хостинг від uCoz